Hedelmä-kauramurupiirakka

Makeat piirakat
1 piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm
Pohja:
2munaa
1dlsokeria
2dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
tai Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
75gmargariinia pullosta tai sulatettua voita
TAI
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Vuoan voiteluun:
1rklmargariinia tai voita
1rklMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
tai Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
Täyte:
2-4kplpersikoita, nektariineja, omenia, päärynöitä tai luumuja
Kuorrutus:
75gvoita tai margariinia
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dlsokeria
(½-1tlvaniljasokeria, kanelia tai inkivääriä)
(Lisäksi:
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta)

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Leivitä vuoka: voitele iso piirakkavuoka rasvalla ja ripottele rasvan päälle ohut kerros hiutaleita, ravistele ylimääräinen pois.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

Lisää kaurahiutaleet vaahtoon.

Mittaa erikoisvehnäjauhot omaan kippoon, sekoita joukkoon leivinjauhe.

Sekoita seos taikinan joukkoon.

Lisää jäähtynyt sulatettu rasva taikinaan, sekoita tasaiseksi.

Levitä pehmeä piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille lastan avulla.

 

TAI

Sulata pakastepiirakkataikina. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille käsin.

 

Kuori (mikäli tarvetta) valitsemasi hedelmät, poista kivet tai siemenkodat ja leikkaa hedelmät lohkoiksi.

Asettele lohkot piirakkaan kauniisti limittäin.

Lisää sulatetun rasvan joukkoon kauraleseet ja isot kaurahiutaleet sekä sokeri. Sekoita tasaiseksi.

Mausta seos halutessasi vaniljasokerilla, kanelilla tai inkiväärillä.

Ripottele muruseos hedelmälohkojen päälle tasaisesti.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia.

Hedelmä-kauramurupiirakka on herkullista kuumana jäätelön tai kylmänä kuuman tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki: Herkutteluhetkinä voi sulattaa vähän suklaata ja koristella annokset lusikasta valutetuilla suklaanauhoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)