Kaura-hedelmäpalakeksit

Kaura-hedelmäpalakeksit

Iki-ihanat kaurakeksit ovat monien suosikkeja isovanhemmista lastenlapsiin. Kaura kekseissä antaa täyteläisen maun, jota on vaikea saada millään muulla kuin aidoilla suomalaisilla kaurahiutaleilla. Tässä kekseihin on käytetty kuivattuja hedelmäpaloja tuomaan uutta makuvivahdetta, mutta yhtä hyvin keksit onnistuvat perinteisemmin rusinoilla.

30-40 kpl
125gsulatettua voita tai margariinia
dlsokeria tai hunajaa
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlkuivattuja pieniä mangokuutioita
1dlkuivattuja pieniä papaijakuutioita
1tlsoodaa
½dlkevytkermaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.

VINKKI: Perinteisiä kaurakeksejä saat jättämällä pienet hedelmäkuutiot pois kokonaan. Voit myös laittaa tilalle rusinoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Ihana vaihtoehto perinteisille kaurakekseille. Kiitos
Siis kertakaikkiaan ihania.
Mistä saa kuivattuja papaijakuutioita ? Resepti kuulostaa ihanalta !
Papaijakuutioita saa hyvin varustetuista ruokakaupoista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
hyvä tavaton kun on ihanaa