Tämä ruoka tehdään kuten lasagne jauheliha- ja valkokastikkeella, mutta lopputulos on rakenteeltaan pehmeämpää, kun se tehdään spagetista, esim. runsaskuituisesta Täysjyvä Raketti Spagetista.

Tätä paistosta lastenkin on helppo syödä.

Valmistuu uunissa puolessa tunnissa eli nopeammin kuin perinteinen lasagnelevyistä tehty lasagne.

Katso video ohjeen alta, miten tehdään helppo valkokastike.

Ainekset iso laakea uunivuoallinen, noin 6:lle annosta

Jauhelihakastike:
400
g
jauhelihaa
2
sipulia
3
porkkanaa
1
tlk
tomaattimurskaa
5
valkosipulinkynttä
3
dl
lihalientä (tai vettä+lihaliemikuutio)
1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
basilikaa
Valkokastike:
50
g
voita tai margariinia
1
l
maitoa
1
tl
viherpippuria
Päälle:
2
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Keitä spagetit ohjeen mukaan. Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat, tomaattimurska ja lihaliemi. Mausta mieleiseksi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan.

  2. Valmista valkokastike. Sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä ja mausta.

  3. Levitä voideltuun, laakeaan uunivuokaan puolet jauhelihakastikkeesta ja sen päälle puolet spageteista ja sitten puolet valkokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.