Kana-Feta Spagettivuoka (lasagnen tapaan)

Kana-Feta Spagettivuoka (lasagnen tapaan)

Tämä ruoka tehdään kuten lasagne, eli liha- ja valkokastikkeella, mutta ruoasta tulee rakenteeltaan pehmeämpää, kun se tehdään spagetista (esim. vanhanajan Putki Spagetti on oikein mainio tähän ruokaan). Perinteisesti lasagneen käytetyn jauhelihan tilalla käytetään kanasuikaleita tai kanajauhelihaa. Tätä spagettivuokaa lastenkin on helppo syödä. Valmistuu nopeammin kuin perinteinen lasagnelevyistä tehty lasagne.

iso laakea uunivuoallinen, noin 6-8:lle
350gMyllyn Paras Putki Spagettia
Kanakastike:
400gbroilerin suikaleita tai broilerin jauhelihaa
2sipulia
1tlktomaattimurskaa (400-500 g)
3-5valkosipulinkynttä
2-3dlvettä
1rklkasvisfondia tai 1 kanaliemikuutio
200gherneitä (pakaste)
1tlcurrya
1tlrouhittua mustapippuria
2tlbasilikaa tai rakuunaa
Valkokastike:
50gvoita tai margariinia
1dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
tai Sämpyläjauhoseosta
8dlmaitoa, voi olla laktoositonta
½-1tlviherpippuria
300gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
Päälle:
1-2dljuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä spagetit pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente”. Valmista kanakastike. Paista kanasuikaleet tai -jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, tomaattimurska, valkosipuli, kanaliemi ja herneet. Mausta mieleiseksi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan. Valmista valkokastike. Sulata rasva, lisää jauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, mausta ja lisää juustokuutiot. Levitä voideltuun, laakeaan uunivuokaan puolet kanakastikkeesta ja sen päälle puolet spageteista ja sitten puolet valkokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Painele tasaiseksi. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta. Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla 25–35  min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Maistui koko perheelle, jopa sille kaikkein nirsoimmalle, joka ei yleemsä syö kanaa, fetaa ja valkosipulia.
tätä on pakko kokeilla kun tulee lapsia hiihtolomalle
Ihan super hyvää :)
Mielettömän hyvää!