• Voit valmistaa lasagnen Täysjyvä- tai Lasagnelevyillä.
  • Lasagne on kerrosruokaa eli oleellista on tehdä siihen kerrokset -> tee vuokaan ainakin 4 pasta-kastike -kerrosta.
  • Tässä lasagnessa ei ole perinteistä jauhelihakastiketta, vaan kanakastiketta.
  • Mango antaa mukavaa uutta makua lasagnelle, mikäli sitä ei ole, myös ananas käy.

Ainekset noin 6:lle, iso uunivuoallinen annosta

Mango-kanakastike:
2
rkl
öljyä
2
sipulia silputtuna
600
g
kananpojan tai broilerin fileesuikaleita
1
tlk
mangosäilykettä (225/425 g) tai vastaava määrä tuoretta
3
valkosipulinkynttä
1
tl
punapippuria
1
rkl
sweet thai chili kastiketta
1
tl
rakuunaa
1
kanaliemikuutio
n. 1
tl
suolaa
3
dl
mango- tai hedelmämehua (osa voi olla säilykemehua)
Juustokastike:
1
l
maitoa
100
g
sinihomejuustoa
1
tl
muskottipähkinää
Pinnalle:
juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista mango-kanakastike: Paista kanapalat ja sipulirenkaat öljyssä nopeasti, lisää kuutioitu mango ja maustavat ainekset sekä neste. Sekoita osa nesteestä kylmänä jauhoihin ja saosta sillä kastike. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.

  2. Valmista juustokastike: Kiehauta 8 dl maidosta. Tee suurus 2 dl:sta maitoa ja 1 dl vehnäjauhoja. Kaada suurus koko ajan sekoittaen vähitellen kiehuvaan maitoon; anna kiehua muutama minuutti. Sekoita lopuksi joukkoon sulamaan murustettu sinihomejuusto ja mausteet.

  3. Tee kerrokset: Levitä voideltuun ison laakeaan uunivuokaan kerros mango-kanakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä (lasagnelevyjä ei tarvitse esikeittää). Tee vuokaan 4-5 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi juustokastiketta. Lisää vielä pinnalle juustoraastetta.

  4. Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna vetäytyä n. 10 min ennen herkuttelua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.