Koko perhe on tyytyväinen ja onnellinen tämän aterian jälkeen!

Täysjyvälasagnelevyistä tehty lasagne on ruoka, joka pitää nälän poissa pitkään.

Ainekset noin 6:lle annosta

Jauhelihaherkkukastike:
300
g
paistijauhelihaa tai 1 dl soijarouhetta
400
g
tomaattimurskaa (1 tlk)
3
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
1
tlk
ananasmurskaa liemineen (n. 225 g) tai 1½ dl herkkukurkkukuutioita+1 dl tlk:n lientä tai 2 dl ryöpättyjä sieniä liemineen, esim. kantarelleja
3
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
n.1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
rkl
basilikaa
Juustokastike:
1
l
maitoa
100
g
valkosipulituorejuustoa
1
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
tl
viherpippuria

Ohje

  1. Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää tomaattimurska, hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet. Soijarouhetta käytettäessä turvota se ja tee muuten kuten edellä. Anna kastikkeen hautua n. 15 min.

  2. Valmista sillä aikaa juustokastike. Vispaa kattilassa kylmään maitoon vehnäjauhot ja anna seoksen kiehahtaa sakeaksi koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta.

  3. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan n. 5 samanlaista kerrosta vuoan laakeudesta riippuen.

  4. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta. Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.