Täysjyvä herkkulasagne

Täysjyvä herkkulasagne

Koko perhe on tyytyväinen ja onnellinen tämän aterian jälkeen! Täysjyvälasagnelevyistä tehty lasagne on terveellinen ja runsaskuituinen ruoka, joka pitää nälän pitkään poissa.

noin 6:lle
n.350gMyllyn Paras Täysjyvälasagnelevyjä
Jauhelihaherkkukastike:
300gpaistijauhelihaa (vähärasvaista) tai 1 dl soijarouhetta
400gtomaattimurskaa (1 tlk)
3sipulia
4valkosipulinkynttä
3porkkanaa
1tlkananasmurskaa liemineen (n. 225 g) tai 1½ dl herkkukurkkukuutioita+1 dl tlk:n lientä tai 2 dl ryöpättyjä sieniä liemineen, esim. kantarelleja
3dlvettä
1kevytlihaliemikuutio
n.1tlsuolaa
1tlmustapippuria
1rklbasilikaa
Kevyt juustokastike:
1lrasvatonta maitoa
1dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
100gkevytvalkosipulituorejuustoa
1tljauhettua muskottipähkinää
1tlviherpippuria

Valmistusohje

Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet. soijaa käytettäessä turvota se ja tee muuten kuten edellä. Anna kastikkeen hautua n. 15 min. Valmista sillä aikaa juustokastike. Vispaa kattilassa kylmään maitoon vehnäjauhot ja anna seoksen kiehahtaa koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan n. 5 samanlaista kerrosta vuoan laakeudesta riippuen. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Oikein hyvä soijarouheen kanssa. Porkkanan korvasin paprikalla. Koostumus oli sopivan kiinteä.