Koko perhe on tyytyväinen ja onnellinen tämän aterian jälkeen!

Täysjyvälasagnelevyistä tehty lasagne on ruoka, joka pitää nälän poissa pitkään.

Ainekset 5–6 annosta

Jauhelihakastike:
400
g
jauhelihaa tai 1 dl soijarouhetta
2
sipulia
3–4
valkosipulinkynttä
2–3
porkkanaa
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
3
dl
vettä tai haluamaasi lientä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
rkl
basilikaa
Juustokastike:
1
l
maitoa
100
g
valkosipulituorejuustoa
1
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
tl
viherpippuria

Ohje

  1. Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut ainekset. Soijarouhetta käytettäessä turvota se ensin ja valmista kastike muuten kuten edellä. Anna kastikkeen hautua n. 30 min.
  2. Valmista juustokastike: vispaa kattilassa kylmään maitoon jauhot ja anna seoksen kiehahtaa sakeaksi koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta.
  3. Levitä voideltuun, laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan 3–4 samanlaista kerrosta.
  4. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta. Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alatasolla n. 50 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

VINKKI: Erilaisilla ruokasienillä saat lisämakua lasagneen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.