Rakel Liekin raparperipiirakka
Katso suosituin raparperipiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakoita.

- Pakasteena myytävä Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina.
- Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.
- Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Voit leipoa piirakan myös Kauramurotaikinaan.
- Katso video ohjeen alta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Elina Laine leipovat tämän piirakan.
Raparperihilloke: | ||
500 | g | raparperia |
1 | dl | vettä |
4 | dl | hillosokeria |
Raparperipiirakka: | ||
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g) |
tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g) | ||
Täyte: | ||
1-2 | dl | raparperihilloketta |
n.3-4 | raparperinvartta | |
3 | rkl | hunajaa |
1 | dl | mantelilastuja tai kookoshiutaleita |
1 | prk | smetanaa (1,2 dl) |
¾ | dl | kermaa |
2 | kananmunaa | |
1 | tl | vaniljasokeria |
Valmistusohje
-
Valmista raparperihilloke edellisenä päivänä. Puhdista ja kuori raparperit, pilko kattilaan. Lisää vesi ja anna kiehahtaa, lisää hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään.
-
Valmista raparperipiirakka. Levitä sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Kuori ja pilko raparperit hyvin ohuiksi viipaleiksi. Levitä piirakkapohjalle raparperihilloketta (ohje yllä) ja raakoja raparperipaloja tai vaihtoehtoisesti pelkästään keitettyjä raparperipaloja. Valuta päälle hunajaa ja ripottele mantelilastut tai kookoshiutaleet.
-
Sekoita smetana, kerma, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min kauniin väriseksi.
Katso myös ihana raparperipiirakka kauratoscalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakan reseptejä.
Kommentoi reseptiä