Rakel Liekin raparperipiirakka

Rakel Liekin raparperipiirakka

Pakasteena myytävä Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Voit leipoa piirakan myös Kauramurotaikinaan.

Katso video ohjeen alta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Elina Laine leipovat tämän piirakan.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-28 cm
Raparperihilloke:
500graparperia
1dlvettä
4dlhillosokeria
Raparperipiirakka:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
1-2dlraparperihilloketta
n.3-4raparperinvartta
3rklhunajaa
1dlmantelilastuja tai kookoshiutaleita
1prksmetanaa (1,2 dl)
¾dlkermaa
2kananmunaa
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Valmista raparperihilloke edellisenä päivänä. Puhdista ja kuori raparperit, pilko kattilaan. Lisää vesi ja anna kiehahtaa, lisää hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään. Valmista raparperipiirakka. Levitä sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Kuori ja pilko raparperit hyvin ohuiksi viipaleiksi. Levitä piirakkapohjalle raparperihilloketta (ohje alla) ja raakoja raparperipaloja tai vaihtoehtoisesti pelkästään keitettyjä raparperipaloja. Valuta päälle hunajaa ja ripottele mantelilastut tai kookoshiutaleet. Sekoita smetana, kerma, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Katso myös ihana raparperipiirakka kauratoscalla ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakan reseptejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)