Mustikkamurupiirakka valmistuu helposti valmiista taikinasta. Mehevä täyte ja ihanan maukas muruseos takaavat, että piirakka häviää suihin nopeasti.

Jos haluat tehdä hieman kevyemmän version piirakasta, jätä kermaviilitäyte kokonaan pois. Piirakasta tulee silti rapea ja maukas! Ihania mustikkapiirakkahetkiä!

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta

Täyte:
2
dl
kermaviiliä
1
muna
½-1
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
5
dl
mustikoita
Muruseos:
n.½
dl
fariinisokeria
50
g
voita sulatettuna

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita kermaviili, muna, fariinisokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada seos pohjan päälle. Kaada vuokaan myös mustikat (pakastemustikat jäisinä). HUOM: Halutessa kermaviili-seoksen voi jättää kokonaan pois.
  3. Sekoita muruseos ja ripottele se mustikoiden pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko vaikuttaa paistoaikaan, sillä pienemmässä vuoassa taikinakerros on paksumpi. Mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika on.

VINKKI: Vaihteluna voit käyttää hiutaleiden tilalla leseitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.