Pyöreä Mustikkapiirakka

Pyöreä Mustikkapiirakka
pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
2dlkermaviiliä
1muna
½-1dlfariinisokeria
1tlvaniljasokeria
5dlmustikoita (jäisinä, jos pakaste)
Muruseos:
3dlMyllyn Paras Ruishiutaleita
tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
n.½dlfariinisokeria
50gvoita sulatettuna

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
tasaisesti. Levitä päälle kermaviili-muna-sokeriseos (halutessasi voit jättää
tämän kerroksen pois) ja sen päälle mustikat. Sekoita muruseos ja ripottele se
mustikoiden pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min
kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä
pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Katso myös rapealla kauramurulla päällystetty mustikkapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoiden reseptejä.

VINKKI: Vaihteluna voit käyttää hiutaleiden tilalla leseitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)