Pullasarvet vadelma-vaniljatäytteellä

Pullasarvet vadelma-vaniljatäytteellä
  • Pullan leipominen kunnioittaa leivontaperinteitä. Pullaa kutsuttiin ennen vehnäleiväksi.
  • Pullaa arvostettiin, koska sitä oli varaa syödä vain harvoin, esimerkiksi juhlissa, juhannuksena ja jouluna. 
  • Tässä on pullasarvien ohje, voit tehdä samalla ohjeella Vanhanajan Kampanisut. 
  • Laita täytteet pullaneliöiden toiseen reunaan, taita kahtia suorakaiteeksi ja tee muutama viilto auki olevaan reunaan puoleen väliin asti kamman piikeiksi.
16 kpl
1annos (3 dl nestettä) Myllyn Paras Pullataikinaa
200gvaniljarahkaa tai vaniljatuorejuustoa
1-2dlmantelirouhetta tai kookoshiutaleita
250gpaistonkestävää vadelmamarmeladia
Voiteluun ja pinnalle:
munaa
raesokeria

Valmistusohje

Valmista pullataikina itse, ohje löytyy tästä linkistä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Kauli kohonnut taikina n. 50 x 40 cm:n levyksi.

Leikkaa levystä taikinapyörällä kannaltaan noin 10 cm leveitä ja noin 15 cm pitkiä kolmioita. Nosta taikinakolmiot uunipellille jauhotetun leivinpaperin päälle väljästi. Anna kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40‐asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (n. 30 min).

Levitä tuorejuustoa tai rahkaa ohuelti taikinakolmioille ja ripottele päälle mantelirouhetta tai kookoshiutaleita. Laita 1‐2 tl marmeladia taikinakolmion leveämpään päähän keskelle. Kääri kolmiot rullalle leveästä reunasta kohti terävää kulmaa, nipistä saumakohta aina jokaisen rullan alle ja käännä rullat sarviksi. Anna sarvien kohota uudelleen noin puoli tuntia peitettynä lämpimässä paikassa.

Voitele munalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista n. 210 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Pystyykö valmiita sarvia pakastamaan? Kestääkö esim. tuorejuusto paremmin pakastamista kuin rahka?
Paistetut pullasarvet voi pakastaa. Tuorejuusto ja rahka kestävät molemmat pakastamista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Moikka! Tässä helppo pullaohje valmiista taikinasta. T.äiti