Porkkanarieska

Porkkanarieska
  • Porkkanarieskaan käytetään ruispohjaista puuroa, esim. tähteeksi jäänyttä aamupuuroa, jolloin rieskaan saadaan herkullinen rukiin maku. 
  • Porkkanaraaste tuo mehevyyttä ja makua rieskoihin.
  • Rieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera. Pieni määrä siirappia terästää makuja.
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Anu Korhonen.
uunipellillinen, n. 20 palaa
5dltähteeksi jäänyttä Myllyn Paras Ruishiutaleista
tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleista valmistettua puuroa
1tlkkermaviiliä (2 dl)
1tlmineraalisuolaa
1muna
2dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
2dlporkkanaraastetta
(1rklsiirappia)
2-3rklvoisulaa

Valmistusohje

Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon muut reseptin aineet. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi.

Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20–25 min. Leikkaa uunista ottamisen jälkeen haluamasi kokoisiksi neliöiksi. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Oma rieska ei onnistunut, ehkä liian kostean taikinan takia (lämmin puuro).