Porkkanarieska

Porkkanarieska

Porkkanarieskaan käytetään ruispohjaista puuroa, esim. tähteeksi jäänyttä aamupuuroa, jolloin rieskaan saadaan herkullinen rukiin maku.  Porkkanaraaste tuo mehevyyttä ja makua rieskoihin. Rieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera. Pieni määrä siirappia terästää makuja. Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Anu Korhonen.

uunipellillinen, n. 20 palaa
5dltähteeksi jäänyttä Myllyn Paras Ruishiutaleista
tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleista valmistettua puuroa
1tlkkermaviiliä (2 dl)
1tlmineraalisuolaa
1muna
2dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
2dlporkkanaraastetta
(1rklsiirappia)
2-3rklvoisulaa

Valmistusohje

Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon muut reseptin aineet. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20–25 min. Leikkaa uunista ottamisen jälkeen haluamasi kokoisiksi neliöiksi. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Oma rieska ei onnistunut, ehkä liian kostean taikinan takia (lämmin puuro).