Yhdistä piparitaikinaa ja sinihomejuustoa leipomalla pikkuleipiä illanistujaisiin tai vaikka juustotarjottimille. Makuyhdistelmä on klassinen ja pidetty.
Tämä naposteltava sopii syötäväksi myös ympäri vuoden.
Tässä ohjeessa on käytetty valmista piparitaikinaa. Voit luonnollisesti käyttää myös itse tehtyä piparitaikinaa.
Kauli piparkakkutaikina ohueksi suorakulman muotoiseksi levyksi (25 x 25 cm). Ripottele pinnalle sinihomejuustoa murustettuna. Kääri kääretortun tapaan rullalle. Laita rulla hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan.
Leikkaa rullasta vajaan sentin mittaisia viipaleita ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle kumolleen. Voit tehdä isompia tai pienempiä rullia sen mukaan, miten leveästä levystä rullaat taikinaa.
Paista n. 200-asteisessa uunissa n. 10 min. Nauti punaviinin kera. Sopii hyvin myös cocktail-paloiksi tai kahvipöytään.
Pipari-sinihomejuustokiekurat ovat parhaimmillaan heti valmistamisen jälkeen nautittuna. Mikäli niitä tarvitsee säilyttää, niin ne tulee säilyttää jääkaapissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Olen tehnyt ohjeen mukaan kahtena vuotena, ekalla kerralla tuli hyviä, toisella kerralla maku olihyva, mutta jostain syystä pipareista ei tullutkaan rapeita, vaan jäivät vähän nahkeiksi. Aion silti tänäkin vuonna leipoa näitä kikkuroita.
Kiitos hyvistä vinkeistä ja ohjeista.