Yhdistä piparitaikinaa ja sinihomejuustoa leipomalla pikkuleipiä illanistujaisiin tai vaikka juustotarjottimille. Makuyhdistelmä on klassinen ja pidetty.

Tämä naposteltava sopii syötäväksi myös ympäri vuoden.

Tässä ohjeessa on käytetty valmista piparitaikinaa. Voit luonnollisesti käyttää myös itse tehtyä piparitaikinaa.

 

Ohje

  1. Kauli piparkakkutaikina ohueksi suorakulman muotoiseksi levyksi (25 x 25 cm). Ripottele pinnalle sinihomejuustoa murustettuna. Kääri kääretortun tapaan rullalle. Laita rulla hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan.

  2. Leikkaa rullasta vajaan sentin mittaisia viipaleita ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle kumolleen. Voit tehdä isompia tai pienempiä rullia sen mukaan, miten leveästä levystä rullaat taikinaa.

  3. Paista n. 200-asteisessa uunissa n. 10 min. Nauti punaviinin kera. Sopii hyvin myös cocktail-paloiksi tai kahvipöytään.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Mitä muuta piparitaikinasta?

Piparitaikinasta saat myös upean piparikuusi-joulukalenterin.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.