Yhdistele taikinoita, esim. lehtevää voi- tai torttutaikinaa ja piparkakkutaikinaa.

Laita taikinat päällekkäin (sokeria vain väliin) ja kääntele reunoista aina keskelle (sokeria aina väliin), jolloin muodostuu käännelty taikinarulla.

Laita rulla kylmään vähintään puoleksi tunniksi ja leikkaa sen jälkeen ohuesta rullasta viipaleita. Paistuessaan viipaleet hiukan aukeavat ja saat lähes sydämen muotoisia jouluherkkuja.

Tähän sopivat yhtä hyvin voilla leivottu Voitaikina, laktoositon lehtevä Torttutaikina tai hiukan ohuempi lehtevä Lehtitaikina tai Iso Lehtitaikina. Piparitaikina voi olla valmis pakastetaikina tai itse tehty piparitaikina.

Ohje

  1. Sulata lehtevät taikinalevyt ja nipistele ne yhdeksi isoksi levyksi tai avaa iso lehtitaikinalevy taitoksistaan. Ripottele levylle sokeria ja halutessasi kookoshiutaleita. Kaaviloi sulaneet piparitaikinalevyt erikseen leivinpaperin päällä yhdeksi yhtä isoksi levyksi kuin iso lehtevä levy.

  2. Kumoa piparitaikinalevy leivinpaperin avulla lehtevän levyn päälle. Käännä kerroslevyjen sivut keskelle niin, että reunat tulevat vastakkain. Ripottele taas taikinalle sokeria ja taita tämän jälkeen taikina niin, että käännetyt sivut kohtaavat uudelleen keskellä. Näin syntyy kierteinen taikinapötkö.

  3. Laita taikina kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Leikkaa pötköstä terävällä veitsellä noin ½ cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne uunipellille, ripottele pinnalle sokeria. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa n. 10 -15 min kauniin värisiksi.

VINKKI! Piparitaikinasta saat myös upean piparikuusi-joulukalenterin!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.