Piparipaketit

piparipaketit
12–15 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Vanilja-tuorejuustokreemi:
125gvoita
4dltomusokeria
1rklvaniljasokeria
200gtuorejuustoa
Koristeeksi:
jouluista koristenauhaa
(sokerivesikuorrutetta)

Valmistusohje

Kaaviloi sulanut taikina n. 4 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikina taikinapyörällä n. 7 cm x 7 cm neliöiksi. Laita neliöt väljästi leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 min ajan. Anna piparien jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, 2 dl tomusokeria ja vaniljasokeri (sähkövatkaimella) vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja jatka vatkaamista kuohkeaksi. Lisää loppu tomusokeri ja vatkaa vielä minuutti.

Täytä piparit. Laita aina kaksi piparia päällekkäin niin, että levität väliin paksun kerroksen kreemiä. Laita täytetyt piparit jääkaappiin kovettumaan. Solmi lahjanauhat kauniisti paketteihin ennen tarjoilua. Voit halutessasi kirjailla sokerivesikuorrutteella nimikirjaimet paketteihin.

VINKKI: Kokeile erimakuisia tuorejuustoja täytteeseen, esim. lakritsi- tai sitruunatuorejuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Miten täytetyt piparit pitää säilyttää, kylmässä vai voiko säilyttää huoneenlämmössä?
Piparipaketit tulee säilyttää jääkaapissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Teen viemisinä jouluna. Ihana ajatus aatonaaton kahvipöytään.
Voiko nämä tehdä edellisiltana valmiiksi jääkaappiin vai tuleeko tehdä juuri ennen tarjoilua? Näyttävät hienoilta!
Voi tehdä edellisiltana valmiiksi jääkaappiin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Säilyvätkö täytetyt piparit rapeina, vai imevätkö ne täytteestä kosteutta itseensä?
Täytetyt piparit imevät kosteutta itseensä. Mikäli haluaa pipareiden olevan mahdollisimman rapeita, niin täyttäminen kannattaa tehdä vähän ennen tarjoilua. Kuitenkin niin, että täyte ehtii kovettua jääkaapissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta