Kaaviloi sulanut taikina n. 4 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikina taikinapyörällä n. 7 cm x 7 cm neliöiksi. Laita neliöt väljästi leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 min ajan. Anna piparien jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, 2 dl tomusokeria ja vaniljasokeri (sähkövatkaimella) vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja jatka vatkaamista kuohkeaksi. Lisää loppu tomusokeri ja vatkaa vielä minuutti.
Täytä piparit. Laita aina kaksi piparia päällekkäin niin, että levität väliin paksun kerroksen kreemiä. Laita täytetyt piparit jääkaappiin kovettumaan. Solmi lahjanauhat kauniisti paketteihin ennen tarjoilua. Voit halutessasi kirjailla sokerivesikuorrutteella nimikirjaimet paketteihin.
VINKKI: Kokeile erimakuisia tuorejuustoja täytteeseen, esim. lakritsi- tai sitruunatuorejuustoa. Tiesitkö, että piparista saat myös herkullisen joulukalenterin? Katso piparikuusen resepti.
Tämä on ihana resepti, olen tehnyt useamman vuoden putkeen. Tosin pipareiden lahjanauhat teen värikkäästä sokerimassasta niin voi syödä nauhoineen päivineen. Itse tykkään juuri siitä, että piparit pehmenevät mukavasti tällä täytteellä, kun täyttää jo ennen tarjoilua. Maistuu enemmän piparitaikinalle siten, verrattuna rapeisiin pipareihin.
Tämä voikreemi sopii muuten hyvin myös torttujen täytteeksi, siis siten että tortut ovat jo kypsiä ja jäähtyneitä. Esim piparimuotilla torttutaikinasta kuvioita, paistetaan (päälle matelilastuja), jäähtyneenä halkaistaan ja väliin voikreemi. Päälle tomusokeria.
Täytetyt piparit imevät kosteutta itseensä. Mikäli haluaa pipareiden olevan mahdollisimman rapeita, niin täyttäminen kannattaa tehdä vähän ennen tarjoilua. Kuitenkin niin, että täyte ehtii kovettua jääkaapissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta