Tämä Annin Uunissa loihtima omenapiirakkaresepti sisältää hänen kolme suosikkiaan: valmiin lehtevän taikinan, kinuskisen täytteen ja kauracrumblen. Tätä reseptiä kannattaa testata, Annin sanoin: "Jos teet tänä vuonna yhden omenapiirakan, sen on pakko olla tämä!". Maukkaan ja lehtevän omenapiirakan pohjana on suosittu Myllyn Paras Iso Lehtitaikina, joten siitä riittää isommallekin porukalle.

Ainekset noin 12 annosta

Pohja:
kananmuna voiteluun
1-2
rkl
ruokosokeria
Täyte:
400
g
mascarponea
1
dl
paksua kinuskia (tee itse tai käytä valmista)
4-5
kotimaista omenaa
2
tl
kanelia
Kauracrumble:
100
g
sulaa voita
1
dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Kaulitse Myllyn Paras Iso Lehtitaikina ohueksi suoraan leivinpaperille. Venytä vähän reunoja ja koita saada pyöreää muotoa piirakkaan.
  2. Levitä piirakan päälle notkistettu mascarpone ja kinuski. Levitä molemmat rennosti lusikalla tai veitsellä. Jätä reunoille noin 5 cm tilaa
  3. Pese omenat, halkaise kahtia ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi ja nosta piirakan päälle. Sihtaa päälle kanelia.
  4. Valmista kauracrumble sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Ripottele crumble omenapiirakan päälle.
  5. Nosta piirakan reunat ylös, voitele ne kananmunalla ja ripottele päälle ruokosokeria.
  6. Paista omenapiirakkaa 200 asteessa uunissa 35 minuuttia.
  7. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Resepti:
Annin Uunissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.