Naked Piparijäätelökakku

Naked Piparijäätelökakku

Valmista hunajapiparitaikina ohjeen mukaan. Tähän kakkuun ei kulu koko taikina-annos, leivo lopusta taikinasta hunajapipareita ohjeen mukaisesti. Piparijäätelökakun voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja ottaa esille juuri ennen tarjoilua. Kostuta piparikakkupohjia, mikäli haluat niistä pehmeitä. Toimi täyttämisessä nopeasti, jotta jäätelö ei sula. Koristele vasta ennen tarjoilua, tee se runsaasti ja näyttävästi. Näyttävyyttä tuo kakun korkeus eli mitä enemmän kerroksia, sitä komeampi kakku. Se vaatii toki tilaa pakastimeen kakun korkeuden verran!

1 iso kerroskakku, n. 12:lle
1annos hunajapiparitaikinaa (linkki yllä)
Kostutus:
1-2dlvaniljamaitoa
Täyte:
2lappelsiinijäätelöä
dlmantelirouhetta
150gappelsiinimarmeladia
Koristeeksi:
2-3jäätelöpalloa
1dlmantelilastuja
1dltähtikaramelleja (esim. Pirkka)
tomusokeria
1dlkinuskikastiketta

Valmistusohje

Kaaviloi taikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Voit kaulia taikinan suoraan leivinpaperin tai silikonialusen päälle. Ota taikinasta 2 kpl halkaisijaltaan 22 cm:n pyöreää levyä (käytä apuna esim. ruokalautasta pyörylän piirtämiseen taikinaan), 2 kpl halkaisijaltaan n. 16 cm pyöreää levyä (tee ne esim. kahvikupin asetin avulla) ja 1 kpl pieni pyörylä, halkaisijaltaan n. 10 cm (tee se esim. isoreunaisella juomalasilla). Paista nämä pohjat (isot erikseen ja pienemmät yhdellä pellillä) 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min ajan. Anna jäähtyä. Asettele pohjalevy pahville tms. tukevalle suoralle aluselle. Kostuta levyä halutessa vaniljamaidolla. Laita pohjalevylle 2-3 cm:n paksu kerros jäätelöä viipaleina vieri viereen ihan koko alueelle aina tarkalleen reunoihin asti. Levitä päälle mantelirouhe ja appelsiinimarmeladi. Laita toinen iso piparilevy päälle (kostuta) ja laita tämän jälkeen keskikokoisen levyn kokoinen jäätelökerros ja tee muu täyte kuten edellä. Tee vielä toinen samanlainen keskikokoinen kerros. Viimeiseksi kavenna taas täytteen määrää halkaisijaltaan pienimmälle kerrokselle. Lopuksi kakun päälle jää pienin piparilevy. Laita kakku heti pakastimeen. Jäisenä voit laittaa sen päälle muovipussin. Ennen tarjoilua nosta kakku tarjoilualustalle, ota päälle pari jäätelöpalloa ja ripottele koko kakulle mantelilastuja ja tähtikaramelleja. Sihtaa lopuksi pinnalle tomusokeria ja valuta kinuskikastiketta koko luomuksen ylle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)