Pipari-sandwich

Piparisandwich
50 min, josta valmisteluaika 30 min

Kolmen raaka-aineen helppo jälkkäri on takuuvarma hitti perheen pienimpien keskuudessa. Kastike ei ole lainkaan välttämätön tässä yhteydessä, mutta voit niin halutessasi koristella ukkeleita vielä enemmän jouluisiksi.

10 sandwichiä
1lvaniljajäätelöä
1pktMyllyn Paras Piparitaikinaa
Lisäksi:
toffee- tai kinuskikastiketta

Valmistusohje

1. Pilko jäätelö kulhoon ja anna pehmetä hetken. Sekoita jäätelö sähkövatkaimella pehmeäksi ja levitä 30 cm x 40 cm suorakulmioksi riittävän suureen leivinpaperilla vuorattuun uuniastiaan/uunipellille. Painele pinta mahdollisimman tasaiseksi leivinpaperiarkkia apuna käyttäen ja laita pakkaseen kylmenemään pariksi tunniksi.

2. Kaulitse piparitaikina levyksi ja leikkaa siitä piparkakkumuotilla piparkakku-ukkoja. Nostele ukot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Älä polta, sillä piparit kärähtävät helposti. Anna jäähtyä.

3. Rasvaa piparkakkumuotti kevyesti (näin saat leikattua jäätelöstä helpommin tasareunaisia ukkoja) ja leikkaa jäätelölevystä muotin avulla ukot irti. Laita jäätelöukot jäähtyneiden piparkakku-ukkojen väliin ja paina varoen kiinni. Laita pakkaseen odottamaan tarjoilua.

4. Tarjoa toffee- tai kinuskikastikkeen kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)