Kolmen raaka-aineen helppo jälkkäri on takuuvarma hitti perheen pienimpien keskuudessa. Kastike ei ole lainkaan välttämätön tässä yhteydessä, mutta voit niin halutessasi koristella ukkeleita vielä enemmän jouluisiksi.

Ainekset 10 sandwichiä annosta

1
l
vaniljajäätelöä
Lisäksi:
toffee- tai kinuskikastiketta

Ohje

1. Pilko jäätelö kulhoon ja anna pehmetä hetken. Sekoita jäätelö sähkövatkaimella pehmeäksi ja levitä 30 cm x 40 cm suorakulmioksi riittävän suureen leivinpaperilla vuorattuun uuniastiaan/uunipellille. Painele pinta mahdollisimman tasaiseksi leivinpaperiarkkia apuna käyttäen ja laita pakkaseen kylmenemään pariksi tunniksi.

2. Kaulitse piparitaikina levyksi ja leikkaa siitä piparkakkumuotilla piparkakku-ukkoja. Nostele ukot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Älä polta, sillä piparit kärähtävät helposti. Anna jäähtyä.

3. Rasvaa piparkakkumuotti kevyesti (näin saat leikattua jäätelöstä helpommin tasareunaisia ukkoja) ja leikkaa jäätelölevystä muotin avulla ukot irti. Laita jäätelöukot jäähtyneiden piparkakku-ukkojen väliin ja paina varoen kiinni. Laita pakkaseen odottamaan tarjoilua.

4. Tarjoa toffee- tai kinuskikastikkeen kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.