Hunajalla saat kauniin vaalean ja pehmeärakenteisen piparitaikinan. Lisää hunaja taikinaan mausteiden keittämisen lopuksi, jotta et turhaan keitä hunajaa.

Jähmettyessään piparitaikina kiinteytyy, eli älä laita liikaa jauhoja taikinaa tehdessä. Ole tarkkana piparien paistamisessa, sillä ne palavat helposti.

Ainekset n. 80 annosta

250
g
voita
2
dl
fariinisokeria
2
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
1
tl
neilikkaa
2
tl
kardemummaa
200
g
kiinteää kotimaista tölkkihunajaa
2
munaa
1
dl
kermaa
3
tl
soodaa

Ohje

  1. Kiehauta isohkossa kattilassa voi, fariinisokeri ja mausteet, anna kiehua 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kuumaan seokseen hunaja, sekoita kunnes se sulaa. Vatkaa jäähtyneeseen seokseen yksitellen munat ja kerma, johon sooda on sekoitettu. Lisää jauhot vähitellen vatkaten, mutta älä vatkaa enää, kun kaikki jauhot ovat seassa ja taikina on tasaista. Laita taikina peitettynä ulos tai jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.

  2. Kauli jääkaappikylmä taikina 2-3 mm:n vahvuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta haluamillasi muoteilla piparkakkuja pellille leivinpaperin päälle väljästi irti toinen toisistaan.

  3. Paista 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla n. 6 min piparien paksuudesta riippuen. Varo, että piparit eivät pala.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.