Mokkaneliöt

Mokkaneliöt

Mokkaneliöt kuuluvat netistä haettujen suosituimpien reseptien joukkoon! Resepti tunnetaan myös mokkaruutujen tai mokkapalojen nimellä ja suklainen versio Tuulomantortun nimellä. Mokkapaloissa on eri ”koulukuntia”, toiset haluavat ehdottomasti vaalean pohjan, toiset haluavat lisätä kaakao- ja kahvijauhetta pohjaan, jolloin siitä tulee tummempi. Päällyskuorrutteesta voi tehdä vaaleahkon pelkällä kahvilla tai suklaisen, jolloin kuorrutteeseen lisätään kaakaojauhetta.

uunipellillinen, noin 30 neliötä
2kananmunaa
2dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
dlmaitoa
dlvoi- tai margariinisulaa
Päälle:
½dlkuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
½dlkuumaa voisulaa
4dltomusokeria
2tlvaniljasokeria
2rkltummaa kaakaojauhetta
Tai ilman kaakaota päälle:
1dlkuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
½dlkuumaa voisulaa
6-7dltomusokeria
2tlvaniljasokeria
Pinnalle:
kookoshiutaleita tai mantelilastuja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan, jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Valitse täyte, kaakaolla saat tummemman ja suklaisemman. Sekoita päällyksen aineet tasaiseksi seokseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja. Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (101)

Hauska lukea, millaisiin erilaisiin mokkapala/-ruutu/-neliö-versioihin kukakin on tottunut. Tämä lapsuudesta tuttu herkku tunnettiin meillä nimellä "suklaapannari". Kyllä vain, pannari. Yleensähän pannari tarkoittaa pannukakkua, mutta meillä pannari viittasi juuri tuohon mokkapalojen taikinapohjaan. Pannukakusta taas käytettiin meillä nimeä "ropsu", ja sen koostumus oli ohuempi ja rapeampi kuin pannukakuissa, joihin olen muualla törmännyt. Mutta minunlaisessani suklaapannarissa/mokkapalassa on nimenomaan vaalea pohja ja tumma kuorrutus. Mielestäni se kontrasti on kaunis. Ja koristeeksi ei missään nimessä muuta kuin värikkäitä pikkunonparelleja. ;)
Yksinkertainen ja hyvä resepti. Sopii hyvin aloitteleville leipojille. :)
Ihan hyvä resepti, tein tällä ystävälleni syntymäpäiväkakun, eli tein taikinan pyöreään vuokaan. Päälle laitoin extrana Daim rakeita. Ja tietysti 19 kynttilää. :)
Hyvä resepti! Tehnyt olen kyllä kaksinkertaisena tavalliselle uunipellille, tulee ihanan paksu ja kuohkea, myös täyte kaksinkertaisena. Paistoaika silloin ainakin 25-30 min, jotta tulee kypsäksi. Tänään tein ystävälle irtoreunakakkuvuoassa ja täyte yksinkertaisena, paistoin 30 min ja oli kypsä. Klassikko kahvitteluhetkiin nimenomaan suklaisena pohja ja päällinen myös, aah ihanaa :P
Hyvä resepti! :)
Asun Italiassa ja olen jo kauan tehnyt mokkaneliöita. Ne ovat italialaistenkin mieleen. Monet pyytavät, etta tekisin niitä. Tämä resepti on sattumalta sama kuin omani, joka on Suomesta tuomasta kirjastani. Kirja on jo yli 30vuotta vanha ja halusin uuden reseptin, mutta samalla reseptillä neliöt tehtiin. Ja hyvää oli, niin kuin aina. :)
Paistoin pari tuntia sitten mokkapaloja, niin se oli uunis n. 20min. Tein 2 kertaisena. Sit ku olin jo koristellut sen ja maistoin, niin keskeltä RAAKOJA. Voiko sitä laittaa enää uuniin? Tää oli kyl oma moka, mut senhän piti ollakin vaan n. 15 min. ohjeen mukaan uunis.
Taikinasta tuli tosi hyvää. Lisättiin taikinaan kaakaojauhetta ja kokonaisuus oli tosi hyvä! Suosittelen.
Tämä on hyvä perusohje! Käytin margariinin sijasta öljyä ja päälliseen lisäsin kaakaojauhetta. Oikein makoisat mokkapalat sain tehtyä omalle kullalle.
Oli ihan parasta! Laitettiin vaan päälle nompparelleja ja pohjaan kaakaojauhetta.

Pages