Manteli-raparperipiirakka
Katso suosituin raparperipiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia raparperipiirakoita.

40 min, josta valmisteluaika 15 min
noin 10:lle
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g) |
Täyte: | ||
½-1 | l | raparperinpaloja |
1 | dl | sokeria |
1 | ps | mantelijauhetta (80 g) |
2 | munaa | |
2 | dl | ruokakermaa |
Pinnalle: | ||
mantelilastuja |
Valmistusohje
Painele sulanut taikina vuoan (halkaisija 25-30 cm) pohjalle ja reunoille. Paloittele raparperit ja levitä ne vuokaan. Sekoita keskenään loput aineet ja kaada seos raparperipalojen päälle. Ripottele pinnalle halutessasi mantelilastuja.
Paista 200-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 25-30 minuuttia vuoasta riippuen. Metallivuoassa piirakka kypsyy nopeammin kuin keraamisessa tai lasisessa vuoassa. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.
Kommentoi reseptiä