Lindströmin pihvit ja purjokastike

30 min, josta valmisteluaika 20 min
3-4:lle
300 | g | jauhelihaa |
2-3 | etikkapunajuurta pieninä kuutioina tai karkeana raasteena | |
1 | rkl | Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja |
1-2 | sipulia | |
2 | munaa | |
vähän valkopippuria | ||
½-1 | tl | suolaa |
pullomargariinia | ||
Purjokastike: | ||
3-4 | dl | purjorenkaita |
1 | rkl | pullomargariinia |
2-2½ | dl | ruokakermaa tai vastaavaa kasvirasvavalmistetta |
tilkka vettä tai maitoa | ||
vähän suolaa tarvittaessa | ||
musta- tai valkopippuria myllystä |
Valmistusohje
Kuullota purjosipuli kasarissa pehmeäksi. Lisää ruokakerma ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Mausta ja lisää tarvittaessa vähän maitoa tai vettä. Tarkista maku.
Pehmitä hienonnettua sipulia n. 1 min mikrossa. Lisää vähän jäähtyneenä kulhoon korppujauhojen, jauhelihan, etikkapunajuurikuutioiden, munien ja mausteiden joukkoon.
Sekoita tasaiseksi ja muotoile mureketaikinasta 4-6 matalaa tasakokoista pihviä. Paista pihvit pannulla hitaasti kypsiksi välillä kääntäen. Tarjoa Lindströmin pihvit purjokastikkeen ja perunoiden tai pasta kera. Jälkiruoaksi maistuvat pakastemarjat.
Kommentoi reseptiä