Lehtevät joulusydämet

Lehtevät joulusydämet

Perinteisesti tortut leivotaan joko torttu- tai voitaikinasta, kuten Lehtevät joulusydämet. Voitaikina on valmistettu voihin, joka on vähälaktoosista ja Torttutaikina on valmistettu kasvimargariiniin, joka on laktoositonta. Joululeivontaan sopii myös lehtitaikina. Se on kaulittu ohuemmaksi ja siitä syntyy kätevästi esim. pasteijoita tai muita pikkuherkkuja, joissa kuoritaikinan ei haluta olevan kovin paksu. Valmiit taikinalevyt ovat hyvin lehteviä ja niihin on saatu koneellisesti yli 100 kerrosta, siksi ne kohoavat kauniisti paistettaessa.

noin 10 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Päälle:
munaa, raesokeria
Täyte:
1pskuivattuja luumuja
2dlvettä
1dlsokeria
1tlkkuohukermaa (2 dl)
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)
(2rklkonjakkia, punssia tai rommia)

Valmistusohje

Ota taikinalevystä isohkolla sydänmuotilla sydämiä tai leikkaa sydämet terävällä veitsellä. Reunapaloista voit ottaa koristeeksi pikkusydämiä tai muita kuvioita. Voitele kuviot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista lehteviksi ja kauniin värisiksi 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia. Valmista täyte: Tee luumusose keittämällä luumuja sokeriliemessä tai käytä tölkki (250-300 g) valmista luumumarmeladia. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka, kylmä luumusose ja muut maustavat ainekset. Tarkista maku mieleiseksesi. Halkaise jäähtyneet sydämet kahtia ja täytä ne ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Kauniita sydänmuotilla ja hyviä.Laitoin luumu-ja omenamarmeladia sekä kanelia.nam,nam t. EEna
Näistä tuli tosi hyviä. Suosittelen. -Lippe
Tätä täytyy maistaa kuulostaa herkulle ja maistuu jouluna kaikille. T. annis