Kasvisvoileipäkakku
Katso suosituin voileipäkakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia voileipäkakkuja.

- Leivo itse leipä Myllyn Paras Hiivaleipä- ja Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoilla ja tee siitä kasvisvoileipäkakku.
- Leipä kannattaa täyttää ajoissa mehevöitymään.
- Itse tehtyä leipää pitää kostuttaa kunnolla, koska se imee kosteutta enemmän kuin kaupan ”höttöisemmät” valmisleivät.
2 | itse tehtyä leipää Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoilla ja Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoilla | |
Kostutus kahdelle leivälle: | ||
4-5 | dl | kasvislientä |
Täyte 1 (1. kerros) kahdelle leivälle: | ||
3 | avokadoa | |
2 | rkl | limemehua |
200 | g | chilituorejuustoa tai tuorejuustoa ja chiliä |
1 | dl | tuoretta basilikasilppua |
2 | dl | aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (öljy valutettuna pois) |
2 | tl | mustapippuria |
Täyte 2 (2. ja 3. kerros) kahdelle leivälle: | ||
400 | g | tuorejuustoa |
400 | g | murustettua fetajuustoa |
2 | dl | tummia oliiveja pilkottuna |
5 | dl | raastettua kurkkua (1 kurkku) |
1-2 | punaista paprikaa pikkukuutioina | |
4-5 | valkosipulinkynttä | |
Kuorrutus kahdelle leivälle: | ||
400 | g | chilituorejuustoa |
125 | g | smetanaa |
2 | eriväristä paprikaa (punainen ja oranssi tai keltainen) | |
tummia oliiveja | ||
basilikanlehtiä |
Valmistusohje
-
Tee leipätaikina ja leivo siitä kaksi vuokaleipää pyöreisiin tai pitkulaisiin, uuninkestäviin vuokiin. Anna kohota ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min. Anna jäähtyä.
-
Sekoita täytettä 1 varten limemehuun pilkottu avokado, tuorejuusto, basilikasilppu, aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (valutettuna öljy pois) ja mustapippuria. Täyte saa jäädä voimakkaan makuiseksi, koska leipä miedontaa makua.
-
Sekoita täytettä 2 varten tuorejuustoon murustettu fetajuusto, pilkotut oliivit ja raastettu kurkku (kuivaa se talouspaperissa) ja paprika pikkukuutioina, mausta hienonnetulla valkosipulilla. Täyte saa jäädä voimakkaan makuiseksi, koska leipä miedontaa makua.
-
Leikkaa molemmat leivät neljäksi, isoksi kerrosviipaleeksi niin, että kolme väliä jää kumpaankin täytettäväksi. Pane alin leipäviipale tarjoiluastialle, kostuta se kasvisliemellä.
-
Levitä päälle 1. kerroksen täytettä paksu kerros. Tee toinen ja kolmas kerros samoin, mutta käytä täytettä nro 2, jota siis on tehtynä enemmän. Kääri voileipäkakku muovikelmuun tiiviiksi paketiksi ja nosta tekeytymään jääkaappiin yön yli.
-
Sekoita kuorrutusta varten tuorejuustoa ja smetana. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kauniisti raidoittain paprikaviipalein, oliivein ja basilikanlehdin. Tutustu myös muihin voileipäkakkuresepteihin.
Kommentoi reseptiä