Kasvisvoileipäkakku

Kasvisvoileipäkakku

Leivo itse leipä Myllyn Paras Hiivaleipä- ja Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoilla ja tee siitä kasvisvoileipäkakku.  Leipä kannattaa täyttää ajoissa mehevöitymään. Itse tehtyä leipää pitää kostuttaa kunnolla, koska se imee kosteutta enemmän kuin kaupan ”höttöisemmät” valmisleivät.

2 kpl
2itse tehtyä leipää Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoilla ja Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoilla
Kostutus kahdelle leivälle:
4-5dlkasvislientä
Täyte 1 (1. kerros) kahdelle leivälle:
3avokadoa
2rkllimemehua
200gchilituorejuustoa tai tuorejuustoa ja chiliä
1dltuoretta basilikasilppua
2dlaurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (öljy valutettuna pois)
2tlmustapippuria
Täyte 2 (2. ja 3. kerros) kahdelle leivälle:
400gtuorejuustoa
400gmurustettua fetajuustoa
2dltummia oliiveja pilkottuna
5dlraastettua kurkkua (1 kurkku)
1-2punaista paprikaa pikkukuutioina
4-5valkosipulinkynttä
Kuorrutus kahdelle leivälle:
400gchilituorejuustoa
125gsmetanaa
2eriväristä paprikaa (punainen ja oranssi tai keltainen)
tummia oliiveja
basilikanlehtiä

Valmistusohje

Tee leipätaikina ja leivo siitä kaksi vuokaleipää pyöreisiin tai pitkulaisiin, uuninkestäviin vuokiin. Anna kohota ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min. Anna jäähtyä. Sekoita täytettä 1 varten limemehuun pilkottu avokado, tuorejuusto, basilikasilppu, aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (valutettuna öljy pois) ja mustapippuria. Täyte saa jäädä voimakkaan makuiseksi, koska leipä miedontaa makua.  Sekoita täytettä 2 varten tuorejuustoon murustettu fetajuusto, pilkotut oliivit ja raastettu kurkku (kuivaa se talouspaperissa) ja paprika pikkukuutioina, mausta hienonnetulla valkosipulilla. Täyte saa jäädä voimakkaan makuiseksi, koska leipä miedontaa makua.  Leikkaa molemmat leivät neljäksi, isoksi kerrosviipaleeksi niin, että kolme väliä jää kumpaankin täytettäväksi. Pane alin leipäviipale tarjoiluastialle, kostuta se kasvisliemellä. Levitä päälle 1. kerroksen täytettä paksu kerros. Tee toinen ja kolmas kerros samoin, mutta käytä täytettä nro 2, jota siis on tehtynä enemmän. Kääri voileipäkakku muovikelmuun tiiviiksi paketiksi ja nosta tekeytymään jääkaappiin yön yli.  Sekoita kuorrutusta varten tuorejuustoa ja smetana. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kauniisti raidoittain paprikaviipalein, oliivein ja basilikanlehdin. Tutustu myös muihin voileipäkakkuresepteihin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Hei, kuinka monta leipäpalaa menee jos teen pitkulaisen kakun? Monelleko henkilölle kakku on tarkoitettu?
Tässä reseptissä leipä leivotaan itse halutun malliseen vuokaan ja koko leipä käytetään. Kakusta tulee otettavan palan koosta riippuen noin 10 annosta. Terv. Kuluttajaneuvonta
Fetajuusto ei tietääkseni ole kasvistuote, joten miten sitä voidaan käyttää kasvisvoileipäkakussa?
Kyseinen voileipäkakku soveltuu laktovegetaariseen ruokavalioon, mutta ei vegaaniruokavalioon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tulee varmaan maukas kakku.