Voileipäkääretorttu

Katso suosituin voileipäkakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia voileipäkakkuja.

Voileipäkääretorttu
27 t 30 min, josta valmisteluaika 1 t 30 min
1 iso voileipäkakku, n. 15 isoa viipaletta
Leipälevy, uunipellillinen:
3dlvettä
150gryöpättyä pinaattia, nokkosta
50ghiivaa
2rklsiirappia
2tlsuolaa
1rklkuminaa tai fenkolia
6dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
n. 3dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
2rkl(yrtti)öljyä
Kostutus:
2dlkasvislientä (1 tl kasvifondia + 2 dl vettä)
Täyte:
1kurkku
½tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
400gpippurituorejuustoa
1dl ranskankermaa
2rkllimenmehua
3kevätsipulia
1nippu retiisejä
1ruukkurapeaa salaattia (ja retiisinsilmuja)
200gsuolalihaa
Kuorrutus:
400gyrttituorejuustoa
1dlranskankermaa
Koristeeksi:
täytteen kauniimpia aineita

Valmistusohje

  1. Ryöppää pinaatit tai nokkoset. Hienonna ne.

  2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Liuota nesteeseen hiiva, siirappi, suola ja kumina. Lisää jauhoja vähän kerrallaan vaivaten taikinaan. Lisää alustuksen loppupuolella öljy. Alusta pehmeä taikina hyvin.

  3. Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia peitettynä lämpimässä paikassa. Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle isolle uunipellille (n. 30 x 35 cm). Kohota levyä 20 minuuttia leivinliinan alla.

  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, älä paista leipää kuivaksi. Kumoa paistunut levy toisin päin leivinpaperille. Irrota leivinpaperi heti, mutta jätä se ja uunipelti leivän päälle, jotta leivän pinta ei kuivu. Kun leipälevy on jäähtynyt, kääri se muoviin, jotta se pysyy pehmeänä.

  5. Leikkaa jäähtynyt leipälevy n. 1 cm paksuiseksi. Kostuta levy kasvisliemellä. Raasta kurkku hienoksi raasteeksi ja levitä se levylle, ripottele pinnalle mausteet.

  6. Ota muut täyteaineet esille ja säästä osa koristelua varten. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja limenmehu. Silppua joukkoon sipulia, retiisejä ja salaatteja.

  7. Hienonna erikseen suolalihaa. Levitä nämä kaksi täytekerrosta kurkkuraasteen päälle.

  8. Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan. Jätä sauma alaspäin. Kääri rulla kelmuun tiiviiksi paketiksi ja laita jääkaappiin yöksi.

  9. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Kuorruta kakku. Koristele kauniisti ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit leikata leipälevyn vaihtoehtoisesti kolmeen osaan ja koota levyistä voileipäkakun perinteiseen tapaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Täytyypä kokeilla heti äitienpäivänä. Paisto-ohjeessa voisi olla lämpötilat kiertoilmalle ja normaaliuunille!
Kiertoilmalla paistettaessa paistolämpötilaa voi alentaa noin 20 astetta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta