Kinkkuvoileipäkakku

Katso suosituin voileipäkakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia voileipäkakkuja.

Kinkkuvoileipäkakku
27 t 30 min, josta valmisteluaika 1 t 30 min

 

Voit leipoa itse voileipäkakkujen leivät, vähintään päivää ennen tarjoilua, mutta kätevintä on valmistaa leivät ajoissa ennen juhlia pakastimeen.

Voit käyttää voileipäkakkuun myös valmista vuokaleipää: valitse melko tiivistä vuokaleipää, jotta se kestää leikkaamisen pitkiksi viipaleiksi. Myös tumma vuokaleipä sopii tähän ohjeeseen.

Selvitä etukäteen, tarvitaanko erikoisruokavalioihin sopivia täytteitä ja hanki voileipäkakun täytteet sen mukaan. Käytä mielellään ainakin vähälaktoosisia raaka-aineita.

Mikäli erikoisruokavalioita on tiedossa, voit valmistaa toisen kakun tarpeen mukaisesti hieman eri täyttein. Merkitse kakut juhlapöytään niin, että ruokailijat tietävät niiden sisällön.

 

2 kpl isoa pitkää kinkkuvoileipäkakkua (n. 26 x 12 cm)
Voileipäkakkujen leivät, halutessa itse leipoen:
4dlkotikaljaa, maitoa tai piimää
30ghiivaa (2/3 pkt)
2rklsiirappia
2tlsuolaa
5dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
5dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
50gpehmeää margariinia tai voita
tai
2kplvalmista isoa vuokaleipää
Kostutus:
n.4dllihalientä (1 rkl häränlihafondia + 4 dl vettä)
Tuorejuusto-kermaviiliseos (täytteeseen ja päälle):
400gtuorejuustoa
200gkermaviiliä
250gsmetanaa
1rklsitruunamehua
Muut täyteaineet:
300gsavukinkkuleikettä
100gilmakuivattua kinkkua
150ghillosipuleita + 2 rkl lientä
1-2omenaa (200 g)
200gaurinkokuivattua tomaattia
½-1dlsitruuna- tai chilimajoneesia
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
1nippu rucolan lehtiä
½dltuoretta persiljaa
½dltuoretta basilikaa
Koristelu:
½annosta tuorejuusto-kermaviiliseosta
100gsavukinkkuleikettä ja ilmakuivattua kinkkua
100gkeltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
rucolanlehtiä
tuoretta persiljaa ja basilikaa

Valmistusohje

Voileipäkakun leivät (voit leipoa ajoissa pakastimeen):

Lämmitä taikinaneste kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva sormin auttaen. Lisää siirappi, suola ja jauhoja vähän kerrallaan vaivaten taikinaan. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Alusta taikina hyvin.

Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi. 

Jaa taikina kahtia ja painele ilmat pois taikinapaloista. Muotoile niistä pitkät vuoan (n. 26 x 12 cm) kokoiset taikinapalat ja asettele nämä voideltuihin pitkiin uuninkestäviin vuokiin. Kohota leipiä lämpimässä leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia. 

Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 min kauniin ruskeiksi. Kumoa leivät pois vuoista melko kuumina, jotta ne irtoavat hyvin. Anna leipien jäähtyä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivään. Säilytä jäähtyneet leivät muovipussissa jääkaapissa tai pakastimessa, kunnes kokoat voileipäkakut.

Voileipäkakun täyte:

Vaahdota sähkövatkaimella kaikki tuorejuusto-kermaviiliseoksen aineet keskenään paksuksi vaahdoksi. Jaa seos kahtia ja laita reilu puolet täytteestä (5 dl) jääkappiin, josta se levitetään kakkujen päälle tarjoilupäivänä.

Valmistele muut täyteaineet. Leikkaa kinkkuleikkeet pieniksi paloiksi. Hienonna hillosipulit pienemmiksi. Kuutioi omenat ja laita ne kippoon, johon laitat päälle hillosipulien lientä, jotta omenakuutiot eivät tummu. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Silppua rucola, persilja ja basilika hienoksi.

Lisää kaikki edellä mainitut täyteaineet vajaaseen puoleen annokseen tuorejuusto-kermaviiliseosta.

Leikkaa molemmat leivät vaakasuuntaan kolmeen tai neljään osaan. Aseta alin leipäviipale tarjoiluastialle ja kostuta leipäviipale kauttaaltaan lihaliemellä. Levitä päälle paksu kerros täytettä. Laita päälle seuraava leipäviipale. Täytä loput kerrokset samalla tavalla. Tee molemmat kaksi voileipäkakkua samalla tavalla tai käytä toisessa tarvittaessa erikoisruokavalioaineita.

Kääri voileipäkakut voipaperiin tiiviiksi paketiksi ja nosta tekeytymään jääkaappiin yön yli. 

Voileipäkakun päällys, seuraavana päivänä

Levitä tarjoilupäivän aamuna kuorruteseos lastalla ohuelti voileipäkakkujen päälle ja reunoille.

Koristele voileipäkakut kauniisti kinkuilla, pienillä tomaateilla, rucolalla ja tuoreilla yrteillä. Säilytä enne tarjoiluhetkeä kakkukupujen alla viileässä.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)