Kinkkuvoileipäkakku

Kinkkuvoileipäkakku

Leivo itse Pinaatti-vuokaleipää Myllyn Paras Sämpylä- ja Hiivaleipäjauhoilla sekä Kauraleseellä ja tee siitä kinkkuvoileipäkakku. Se kannattaa tehdä jo ajoissa mehevöitymään.

2itse tehtyä Pinaatti-vuokaleipää Myllyn Paras Sämpylä- ja Hiivaleipävehnäjauhoilla sekä Kauraleseellä
Kostutus 2 leivälle:
2-3dlliha- tai kasvislientä
Täyte 2 leivälle:
400gturkkilaista jogurttia
200gtuorejuustoa
200gpehmeää raejuustoa
2rklsitruunamehua
1tlmustapippuria
400gkinkkuleikettä
2pientä eriväristä paprikaa
2herkkukurkkua
1rucolaruukku
1basilikaruukku
Kuorrutus 2 leivälle:
400gtuorejuustoa
250gsmetanaa
3eriväristä paprikaa
100gkinkkua
rucolan ja basilikan lehtiä

Valmistusohje

Tee pinaattileipä-/sämpylätaikina ja leivo siitä kaksi vuokaleipää pitkulaiseen, uuninkestävään vuokaan. Anna kohota ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–30 min. Anna jäähtyä seuraavaan päivään. Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja raejuusto. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Leikkaa kinkkuleike, paprikat ja herkkukurkut pieniksi kuutioiksi. Silppua rucola ja basilika hienoksi. Lisää kaikki aineet jogurtti-juustoseokseen. Leikkaa molemmat leivät neljäksi, isoksi kerrosviipaleeksi niin, että kolme väliä jää kumpaankin täytettäväksi. Pane alin leipäviipale tarjoiluastialle, kostuta se liha- tai kasvisliemellä. Levitä päälle paksu kerros täytettä. Tee kaikki kerrokset samoin. Kääri voileipäkakku voipaperiin tiiviiksi paketiksi ja nosta tekeytymään jääkaappiin yön yli.  Sekoita kuorrutusta varten tuorejuustoa ja smetana. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kauniisti raidoittain paprikoilla ja kinkulla ja yrtein. Kokeile myös lohivoileipäkakun ja kasvisvoileipäkakun reseptejä.

VINKKI: Voit käyttää kinkun tilalla savulohta, käytä tällöin kostutukseen kalalientä ja basilikan tilalla tilliä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)