Lohivoileipäkakku

Lohivoileipäkakku

Leivo itse piimälimppu ja tee siitä lohivoileipäkakku. Se kannattaa tehdä hyvissä ajoin mehevöitymään.

2 kpl
2itse tehtyä piimälimppua Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoilla, Ruisjauhoilla ja Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoilla
Kostutus kahdelle leivälle:
4dlkalalientä (1 rkl kalafondia + 4 dl vettä)
Täyte 1 (1. ja 3. kerros) kahdelle leivälle:
4dlturkkilaista jogurttia
200gsitruunatuorejuustoa
400graejuustoa
2rkllimemehua
1tlmustapippuria
400glämminsavulohta
1dltuoretta timjamisilppua
Täyte 2 (2. kerros) kahdelle leivälle:
250gpiparjuurituorejuustoa
1nippu kevätsipulinvarsia tai purjosipulia
200gkatkarapuja (valutettuna)
2herkkukurkkua
2rklroseepippureita
Kuorrutus kahdelle leivälle:
400gsitruunapippurituorejuustoa
1dlranskankermaa
1lime
150ggraavilohta
tuoretta timjamia
roseepippureita
150gkatkarapuja (valutettuna)

Valmistusohje

Tee piimälimpputaikina ja leivo siitä kaksi vuokaleipää pitkulaisiin, uuninkestäviin vuokiin. Anna kohota ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–25min. Anna jäähtyä. Täytettä 1 varten sekoita jogurtti, tuorejuusto ja raejuusto. Mausta limemehulla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon murustettu lämminsavulohi ja tuore timjamisilppu (saksi timjami hienoksi). Täytettä 2 varten sekoita tuorejuustoon pieniksi leikatut kevätsipulinvarret, valutetut katkaravut, kuutioidut herkkukurkut ja mausta seos roseepippurilla. Leikkaa molemmat leivät neljäksi, isoksi kerrosviipaleeksi niin, että kolme väliä jää kumpaankin täytettäväksi. Aseta alin leipäviipale tarjoiluastialle, kostuta se kalaliemellä. Levitä päälle paksu kerros täytettä nro 1. Tee toinen kerros samoin, mutta käytä täytettä nro 2. Kolmanteen kerrokseen käytetään kostutuksen jälkeen täytettä nro 1, jota on tehty enemmän. Kääri voileipäkakku muovikelmuun tiiviiksi paketiksi vuokaansa ja nosta se tekeytymään jääkaappiin yön yli.  Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto ja ranskankerma. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kauniisti limeviipalein, graavilohiruusukkein ja timjamioksin, reunaan voit pirskotella roseepippureita ja asetille alareunaan katkarapuja. Kokeile myös kinkkuvoileipäkakkua tai kasvisvoileipäkakkua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)