Savusiikakakku

Savusiikakakku
2 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
Täyte:
4liivatelehteä
350gsavusiikaa (perattuna)
1iso punasipuli
400granskankermaa
400gruohosipulituorejuustoa
½dlhienonnettua tilliä
mustapippuria
½dlsitruunamehua
Pohja:
7viipalettaruisvuokaleipää
½dlmaitoa
Koristelu:
herneenversoja
syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna savusiika ja punasipuli. Sekoita keskenään kaikki ainekset sitruunamehua ja liivatteita lukuun ottamatta. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.

  2. Lusikoi täyte silikoniseen rengasvuokaan (katso muut vaihtoehdot vinkistä). Leikkaa ruisleipäviipaleista reunat ohuelti pois. Leikkaa sopivan kokoisia paloja, joilla saat peitettyä täytteen pinnan. Kostuta maidolla. Jos pakastat kakun, kostuketta ei tarvita, sillä sulamisneste kostuttaa pohjan.

  3. Nosta kakku pakastimeen tunniksi pariksi tai kunnes pinta on kohmettunut ja kakun saa kumottua silikonivuoasta. Kakun voi myös säilöä pakastimessa ja kumota jäisenä. Tällöin kakku on kannattaa ottaa jääkaappiin edellisenä päivänä sulamaan. Irrota vuoasta taivuttamalla reunoja ylöspäin.

  4. Koristele herneenversoilla ja syötävillä kukilla, kuten pelargoneilla.

  5. Tarjoile esimerkiksi tillillä maustettujen skonssien kera!

Vinkki: Kakkua jäädytetään silikonisessa vuoassa pakastimessa sen verran, että sen saa irrotettua vuoasta. Voit hyydyttää kakun myös kelmulla vuoratussa pyöreäpohjaisessa kulhossa tai irtopohjavuoassa.

Näissä tapauksissa pakastinta ei tarvita, vaan riittää, että liivate hyydyttää täytteen. Irtopohjavuoassa kannattaa pohjakerros tehdä leipäviipaleista täytteen alle.

Resepti:
Kinuskikissa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)