Piimälimppu

Piimälimppu
2 kpl
6dlpiimää
50ghiivaa
½dlsiirappia
2tlsuolaa
1rklkuminaa tai fenkolia
5dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
4dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
4-5dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
50gvoisulaa

Valmistusohje

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää siirappi, suola, kumina ja jauhoja vähän kerrallaan vaivaten taikinaan. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Alusta taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.  Laita taikinaa voideltuihin pitkiin uuninkestäviin vuokiin. Täytä vuoat taikinalla vajaaseen puoleen väliin saakka. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettyinä.  Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 min kauniin ruskeiksi.  Kumoa leivät pois vuoista melko kuumina, jotta ne irtoavat hyvin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)