Palsternakkalimppu

Myllyn Paras
1 limppu
1lpalsternakkasosetta
½lpiimää
75ghiivaa
1½-2dlsiirappia
½rklsuolaa
½rklmurskattua fenkolia
1rklpaprikajauhetta
750gMyllyn Paras Emännän Ruisjauhoja
750gMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistusohje

Lämmitä palsternakkasose kädenlämpöiseksi. Lisää palsternakkasoseeseen lämmin piimä, piimätilkkaan liotettu hiiva, siirappi ja mausteet. Alusta jauhoilla notkeahko taikina. Anna taikinan kohota lähes kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla. Jaa taikina neljään osaan ja leivo ne sileäpintaisiksi limpuiksi. Anna limppujen nousta liinalla peitettyinä tunnin verran. Paista limppuja 180-asteisessa uunissa lähes tunti. Jos paistat leivät sähköuunissa, siirrä ne 40 minuutin kuluttua uunin ritilälle. Näin saat rapeamman ja maukkaamman pinnan limpuille. Voitele vielä kuumat leivät siirappivedellä.

Resepti:
Kaija Nieminen, Kausala. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)