• Leivo itse leipä Myllyn Paras Hiivaleipä- ja Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoilla ja tee siitä kasvisvoileipäkakku. 
  • Leipä kannattaa täyttää ajoissa mehevöitymään.
  • Itse tehtyä leipää pitää kostuttaa kunnolla, koska se imee kosteutta enemmän kuin kaupan ”höttöisemmät” valmisleivät.

Ainekset 2 kpl annosta

2
itse tehtyä leipää Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoilla ja Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoilla
Kostutus kahdelle leivälle:
4-5
dl
kasvislientä
Täyte 1 (1. kerros) kahdelle leivälle:
3
avokadoa
2
rkl
limemehua
200
g
chilituorejuustoa tai tuorejuustoa ja chiliä
1
dl
tuoretta basilikasilppua
2
dl
aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (öljy valutettuna pois)
2
tl
mustapippuria
Täyte 2 (2. ja 3. kerros) kahdelle leivälle:
400
g
tuorejuustoa
400
g
murustettua fetajuustoa
2
dl
tummia oliiveja pilkottuna
5
dl
raastettua kurkkua (1 kurkku)
1-2
punaista paprikaa pikkukuutioina
4-5
valkosipulinkynttä
Kuorrutus kahdelle leivälle:
400
g
chilituorejuustoa
125
g
smetanaa
2
eriväristä paprikaa (punainen ja oranssi tai keltainen)
tummia oliiveja
basilikanlehtiä

Ohje

  1. Tee leipätaikina ja leivo siitä kaksi vuokaleipää pyöreisiin tai pitkulaisiin, uuninkestäviin vuokiin. Anna kohota ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min. Anna jäähtyä.

  2. Sekoita täytettä 1 varten limemehuun pilkottu avokado, tuorejuusto, basilikasilppu, aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (valutettuna öljy pois) ja mustapippuria. Täyte saa jäädä voimakkaan makuiseksi, koska leipä miedontaa makua. 

  3. Sekoita täytettä 2 varten tuorejuustoon murustettu fetajuusto, pilkotut oliivit ja raastettu kurkku (kuivaa se talouspaperissa) ja paprika pikkukuutioina, mausta hienonnetulla valkosipulilla. Täyte saa jäädä voimakkaan makuiseksi, koska leipä miedontaa makua. 

  4. Leikkaa molemmat leivät neljäksi, isoksi kerrosviipaleeksi niin, että kolme väliä jää kumpaankin täytettäväksi. Pane alin leipäviipale tarjoiluastialle, kostuta se kasvisliemellä.

  5. Levitä päälle 1. kerroksen täytettä paksu kerros. Tee toinen ja kolmas kerros samoin, mutta käytä täytettä nro 2, jota siis on tehtynä enemmän. Kääri voileipäkakku muovikelmuun tiiviiksi paketiksi ja nosta tekeytymään jääkaappiin yön yli. 

  6. Sekoita kuorrutusta varten tuorejuustoa ja smetana. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kauniisti raidoittain paprikaviipalein, oliivein ja basilikanlehdin. Tutustu myös muihin voileipäkakkuresepteihin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.