Voileipäkakun leipä

Voileipäkakun leipä
2-3 kpl
Juuri:
6dlvettä
50ghiivaa
2-3rklhunajaa
6dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
Taikina:
2tlsuolaa
30gvoisulaa
3dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
n.6dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

Valmistusohje

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää hunaja ja 6 dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia. Mikäli haluat enemmän makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa.  Valmista taikina lisäämällä juuritaikinaan suola, voisula ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikina jää melko löysäksi.  Laita taikinaa pitkiin tai pyöreisiin tai rengasmallisiin, voideltuihin uunivuokiin tai leipä-, kakku- tms. vuokiin. Taikinaa saa tulla vajaaseen puoleen väliin vuokia. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettyinä.  Pistele tai koristele pinta viilloin. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi.  Kumoa leivät irti vuoistaan kuumina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)