Karjalanpiirakat

Riisipiirakat

Perinteiset karjalanpiirakat maistuvat itse tehtynä parhaalta.

Karjalanpiirakoiden leipominen on yllättävän helppoa ja myös nopeaa, jos teet puuron jo edellisenä päivänä valmiiksi. 

Täytteeksi sopii myös perunamuusi.

Riisipiirakat ovat monelle se tavallinen versio, mutta voit aivan hyvin keittää karjalanpiirakoiden täytteeksi myös ohrapuuroa, mikä on vielä aidompaa suomalaista makumaailmaa.

noin 25 kpl
Kuori:
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja, joista
1-2 dl voi halutessaan korvata Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoilla
½-1tlsuolaa
2dlkylmää vettä
1rklöljyä
Täyte:
lmaitoa
dlMyllyn Paras Puuroriisiä
1tlsuolaa

Valmistusohje

Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset hyvin
keskenään. Annan taikinan vetäytyä puuron keiton ajan jääkaapissa. Valmista
täyte kuumentamalla maito kiehuvaksi. Lisää riisi ja anna kypsyä 35 min välillä
sekoittaen. Mausta suolalla. Katso, että puuro on jäähdyttyään sakeaa.

Valmista sillä aikaa ohuita pyöreitä piirakkapohjia
taikinasta pulikoimalla, kaulimalla tai pastakoneen avulla *. Laita jokaisen
piirakan keskelle reilusti täytettä ja rypytä reunoista riisipiirakoiksi.

Paista piirakoita 250-270-asteisen uunin alatasolla 12-20
min (uunin kuumuudesta riippuen) kauniin värisiksi. Voitele kuumina kuumalla
maitovoiseoksella tai kasta piirakat hetkeksi siihen.

* Jos teet piirakat pastakoneella, aja taikina ensin
paksuimmalla telavälillä (= 1) matoksi. Ota tästä matosta isolla juomalasilla
ympyröitä. Aja ympyrät pastakoneen ohuemmalla telavälillä (= 4) soikeiksi ja
soikulat vielä kerran vähän ohuemmalla telavälillä (= 5) ympyröiksi eli
valmiiksi pohjiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Hyvä resepti. Öljy taikinassa tekee siitä helposti kaulittavan, eikä tarvitse edes vehnäjauhoja taikinaan.
Hei täältä Karjalan mailta. Rupesin tutkimaan tätä sivustoa kun halusin piparkakkuohjeita vertailla mutta sitten löysin tämänkin...Haluan kertoa, että öljyä en ole koskaan kuullut piirakkataikinaan laitetun, se ei kuulu perinteiseen reseptiin. Jos tekee isomman erän, puuro kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Maidon pitää olla täysmaitoa tai käsittelemätöntä tilamaitoa. Hyvvee!