Karjalanpiirakat

- Perinteiset karjalanpiirakat maistuvat itse tehtynä parhaalta.
- Karjalanpiirakoiden leipominen on yllättävän helppoa ja myös nopeaa, jos teet puuron jo edellisenä päivänä valmiiksi.
- Täytteeksi sopii myös perunamuusi.
- Riisipiirakat ovat monelle se tavallinen versio, mutta voit aivan hyvin keittää karjalanpiirakoiden täytteeksi myös ohrapuuroa, mikä on vielä aidompaa suomalaista makumaailmaa.
Kuori: | ||
3½ | dl | Myllyn Paras Ruisjauhoja, joista |
1-2 dl voi halutessaan korvata Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoilla | ||
½-1 | tl | suolaa |
2 | dl | kylmää vettä |
1 | rkl | öljyä |
Täyte: | ||
1½ | l | maitoa |
2½ | dl | Myllyn Paras Puuroriisiä |
1 | tl | suolaa |
Valmistusohje
-
Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset hyvin keskenään. Annan taikinan vetäytyä puuron keiton ajan jääkaapissa.
-
Tee täyte kuumentamalla maito kiehuvaksi. Lisää riisi ja anna kypsyä 35 min välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Katso, että puuro on jäähdyttyään sakeaa.
-
Valmista sillä aikaa ohuita pyöreitä piirakkapohjia taikinasta pulikoimalla, kaulimalla tai pastakoneen avulla *. Laita jokaisen piirakan keskelle reilusti täytettä ja rypytä reunoista riisipiirakoiksi.
-
Paista piirakoita 250-270-asteisen uunin alatasolla 12-20 min (uunin kuumuudesta riippuen) kauniin värisiksi. Voitele kuumina kuumalla maitovoiseoksella tai kasta piirakat hetkeksi siihen.
* Jos teet piirakat pastakoneella, aja taikina ensin paksuimmalla telavälillä (= 1) matoksi. Ota tästä matosta isolla juomalasilla ympyröitä. Aja ympyrät pastakoneen ohuemmalla telavälillä (= 4) soikeiksi ja soikulat vielä kerran vähän ohuemmalla telavälillä (= 5) ympyröiksi eli valmiiksi pohjiksi.
Kommentoi reseptiä