Teresan perunapiirakat

Teresan perunapiirakat
1 t , josta valmisteluaika 45 min
20-30 piirakkaa (riippuen koosta)
dlkylmää vettä
1rklöljyä
1tlsuolaa
3dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
Täyte:
1lmaitoa
3dlperunasuurimoita
2rklvoita
1tlsuolaa
1kananmuna
Voiteluun:
150gvoita
1dlmaitoa

Valmistusohje

  1. Sekoita taikinan ainekset kylmään veteen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kaada se jauhotetulle pöydälle. Pyöräytä taikina tangoksi (halkaisija n. 4 cm) ja leikkaa siitä n. 1 cm paksuja viipaleita. Pyöritä viipaleet palloiksi ja litistä niitä hieman. Peitä taikinapalat kulholla tai elmukelmulla, etteivät ne kuivu.

  2. Kiehauta maito ja vispilöi joukkoon perunasuurimot. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta puuro suolalla ja voilla. Jäähdytä. Sekoita jäähtyneeseen puuroon kananmuna.

  3. Pulikoi (tai kauli) taikinapaloista ohuita pyöreitä pohjia sillä aikaa, kun puuro jäähtyy. Kokoa pohjat pinoiksi ja ripottele väleihin jauhoja, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Säilytä pohjia teon aikana kulhon tai elmukelmun alla, etteivät ne kuivu. Lusikoi piirakkapohjien keskelle puuroa, tasoita täyte lusikalla ja rypytä reunat n. 1 cm puuron päälle. Nosta piirakat pellille leivinpaperin päälle. Paista 275-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon maito. Voitele kuumat piirakat seoksella.

  4. Tarjoa piirakat klassisesti munavoin kanssa tai täytä piirakat savulohella, parmankinkulla, juustoilla tai juuri niin kuin itse haluat.

Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)