Perinteiset karjalanpiirakat maistuvat parhailta itse tehtynä.

Karjalanpiirakoiden leipominen on yllättävän helppoa ja myös nopeaa, jos teet puuron jo edellisenä päivänä valmiiksi. 

Täytteeksi sopii myös perunamuusi.

Riisipiirakat ovat monelle se tavallinen versio, mutta voit aivan hyvin keittää karjalanpiirakoiden täytteeksi myös ohrapuuroa, mikä on vielä aidompaa suomalaista makumaailmaa.

Ainekset noin 25 kpl annosta

Kuori:
½-1
tl
suolaa
2
dl
kylmää vettä
1
rkl
öljyä
Täyte:
l
maitoa
1
tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset hyvin keskenään. Annan taikinan vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia tai puuron keiton ajan.

  2. Tee täyte kuumentamalla maito kiehuvaksi. Lisää riisi ja anna kypsyä 35 min välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Katso, että puuro on jäähdyttyään sakeaa.

  3. Valmista puuron jäähtyessä ohuita pyöreitä piirakkapohjia taikinasta pulikoimalla, kaulimalla tai pastakoneen avulla *. Laita jokaisen piirakan keskelle reilusti täytettä ja rypytä reunoista riisipiirakoiksi.

  4. Paista piirakoita 250-270-asteisen uunin alatasolla 12-20 min (uunin kuumuudesta riippuen) kauniin värisiksi. Voitele kuumina kuumalla maito-voiseoksella tai kasta piirakat hetkeksi maito-voiseokseen.

* Jos teet piirakat pastakoneella, aja taikina ensin paksuimmalla telavälillä (= 1) matoksi. Ota tästä matosta isolla juomalasilla ympyröitä. Aja ympyrät pastakoneen ohuemmalla telavälillä (= 4) soikeiksi ja soikulat vielä kerran vähän ohuemmalla telavälillä (= 5) ympyröiksi eli valmiiksi pohjiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.