Sulhaspiirakat

Sulhaspiirakat
noin 24 kpl
Kuoritaikina:
2dlvettä
½tlsuolaa
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
2dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
Täyte:
8dlvettä
2tlsuolaa
4dlMyllyn Paras Puuroriisiä
tai Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
voita
voita paistamiseen

Valmistusohje

Aloita valmistamalla täyte. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja riisi tai ohrasuurimot. Keitä hiljalleen kannen alla miedolla lämmöllä puuro kypsäksi. Sekoita täytteen joukoon voi ja anna jäähtyä. Valmista kuoritaikina sekoittamalla kaikki ainesosat tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikina kiinteäksi. Tee taikinasta tanko ja jaa se samankokoisiin palasiin (noin 24 kpl). Tee palasista pallosia ja pulikoi ne pyöreiksi tai soikeiksi kuoriksi. Pidä kuoritaikina sekä valmiit kuoret peitettyinä, etteivät ne kuivu. Valmiiden kuorien väliin on lisäksi hyvä laittaa jauhoja, jotta ne irtoavat toisistaan. Täytä kuoret puurotäytteellä. Harjaa ensin kuorista ylimääräiset jauhot pois ja lusikoi sen jälkeen lusikallinen täytettä kuoren päälle. Taita taikinan reuna täytteen päälle (kuten pasteijassa) ja muotoile sulhaspiirakaksi. Paista sulhaspiirakoita voissa mieluiten valurautapannulla. Paista piirakoita miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat kauniin värin.

Resepti:
Pohjois-Karjalan ammattiopisto (Ilomantsi)

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ajattelin myös kokeilla paistaa uunissa.