Sulhaspiirakat

Kuoritaikina: | ||
2 | dl | vettä |
½ | tl | suolaa |
3½ | dl | Myllyn Paras Ruisjauhoja |
2 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
Täyte: | ||
8 | dl | vettä |
2 | tl | suolaa |
4 | dl | Myllyn Paras Puuroriisiä |
tai Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita | ||
voita | ||
voita paistamiseen |
Valmistusohje
-
Aloita valmistamalla täyte. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja riisi tai ohrasuurimot. Keitä hiljalleen kannen alla miedolla lämmöllä puuro kypsäksi. Sekoita täytteen joukoon voi ja anna jäähtyä.
-
Valmista kuoritaikina sekoittamalla kaikki ainesosat tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikina kiinteäksi. Tee taikinasta tanko ja jaa se samankokoisiin palasiin (noin 24 kpl). Tee palasista pallosia ja pulikoi ne pyöreiksi tai soikeiksi kuoriksi. Pidä kuoritaikina sekä valmiit kuoret peitettyinä, etteivät ne kuivu. Valmiiden kuorien väliin on lisäksi hyvä laittaa jauhoja, jotta ne irtoavat toisistaan.
-
Täytä kuoret puurotäytteellä. Harjaa ensin kuorista ylimääräiset jauhot pois ja lusikoi sen jälkeen lusikallinen täytettä kuoren päälle. Taita taikinan reuna täytteen päälle (kuten pasteijassa) ja muotoile sulhaspiirakaksi.
-
Paista sulhaspiirakoita voissa mieluiten valurautapannulla. Paista piirakoita miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat kauniin värin.
Kommentoi reseptiä