Punajuurisupikkaat

Punajuurisupikkaat
1 t , josta valmisteluaika 30 min

Perinteisissä karjalaisissa supikkaissa on ruiskuoren sisällä herkullinen lanttutäyte.

Tässä supikkaat on täytetty hunajaisilla punajuurilla, jotka maistuvat nykypäivänä monille.

Toki voit valmistaa supikkaita perinteiseen tapaan lantusta tai porkkanoista tai muista juureksista.

10 kpl
Kuori:
1dlvettä
(2tlrypsiöljyä)
¼tlsuolaa
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
Täyte:
400gpunajuurta
1tlsuolaa
1rklrypsiöljyä
1rklhunajaa tai siirappia
Voiteluun:
3rklvoita tai margariinia

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 225 °C:seen.

  2. Kuori ja kuutioi punajuuret pieniksi (1–2 cm) kuutioiksi. Levitä ne leivinpaperille uunipellille, ripottele päälle suolaa ja pirskottele öljyä. Paahda uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Mausta hunajalla.

  3. Sekoita kylmään veteen öljy, suola ja jauhot. Öljy helpottaa taikina käsittelyä, mutta perinteisissä leivonnaisissa sitä ei käytetty. Vaivaa taikina sileäksi ja kiinteäksi. Leivo taikina pitkäksi pötköksi ja jaa 10 palaan. Pyöritä palaset palloiksi, litistä ne litteiksi kakkaroiksi ja peitä muovikelmulla. Ajele piirakkapulikalla pyöreitä kuoria (Ø 10–12 cm) käyttäen jauhoja apuna. Pinoa ne ja ripottele jauhoja väliin. Peitä kelmulla.

  4. Ota kuutiot pois uunista ja nosta lämpö 250 °C:seen. Laita punajuurikuutioita kuorien toiselle puoliskolle, jätä reunat vapaaksi. Taita kuorien toinen puoli päälle niin, että supikkaista muodostuu puolikuunmuotoisia. Painele reunat kiinni sormilla tai lusikan varrella ja nostele supikkaat pellille leivinpaperin päälle.

  5. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Voitele voisulalla ja laita kulhoon hautumaan leivinpaperilla peitettynä. Tarjoa hieman jäähtyneinä.

Resepti:
Arja Elina Laine (julkaistu LEIPÄ-kirjassa 2020)

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Helppo ohje ja hyvännäköisiä niistä tuli. Yhtä kauniita kuin reseptissä en kylläkään saanut aikaiseksi mutta seuraavalla kerralla sekin korjaantuu toivottavasti.