Kantarelli-Pecanpähkinä Spagetti

15 min, josta valmisteluaika 10 min
- Sienistä saa ihanaa pastaruokaa.
- Paina spagetit kiehuvaan veteen niin, että ne painuvat kokonaan veden alle.
- Veden tulee kiehua koko spagetin kypsymisen ajan, jotta spagetin pinta pysyy hyvänä.
- Pekaanipähkinällä saat uutta makua sienipastaan.
- Pähkinän voi myös jättää pois, jos on esimerkiksi allerginen.
- Kokeile myös muilla sienillä!
noin 3-4:lle
200 | g | Myllyn Paras Spagettia |
tai Sportti Täysjyväspagettia | ||
tai Täysjyvä Raketti Spagettia | ||
tai Kaura Raketti Spagettia | ||
vettä, suolaa | ||
n.2 | rkl | öljyä tai voita |
1 | sipulinippu | |
1 | l | tuoreita kantarelleja |
½ | tl | mustapippuria |
1 | tl | suolaa |
n.100 | g | pekaanipähkinärouhetta |
200 | g | kantarellituorejuustoa |
(2 | rkl | Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja) |
Päälle: | ||
parmesaanijuustoraastetta |
Valmistusohje
-
Laita vesi kiehumaan, lisää suola ja paina kiehuvaan veteen spagetit niin, että ne painuvat kokonaan veden alle. Kypsymisaika n. 8 min. Valuta lopuksi lävikössä.
-
Spagetin kiehuessa paista pannulla sienet ja sipulisilppu. Lisää pippuri, suola, pilkotut pähkinät ja tuorejuusto. Lisää seos keitetyn pastan joukkoon tai suurusta kastikkeeksi Hiivaleipäjauhoilla.
-
Tarjoile sellaisenaan tai esim. hyvän pihvin ja raikkaan salaatin kanssa.
VINKKI: Myöhemmin syksyllä voit korvata kantarellit suppilovahveroilla ja talvella viljellyillä sienillä. Saitko paljon kantarelleja? Kokeile myös ihanaa kanttarellipiirakkaa ja perinteistä kanttarellikastiketta!
Kommentoi reseptiä