Sienistä saa ihanaa pastaruokaa. Paina spagetit kiehuvaan veteen niin, että ne painuvat kokonaan veden alle. Veden tulee kiehua koko spagetin kypsymisen ajan, jotta spagetin pinta pysyy hyvänä.

Pekaanipähkinällä saat uutta makua sienipastaan. Sen voi myös jättää pois, jos on esimerkiksi allerginen pekaanipäkinöille.

Kokeile myös muilla sienillä!

Ainekset noin 3-4:lle annosta

vettä, suolaa
n.2
rkl
öljyä tai voita
1
sipulinippu
1
l
tuoreita kantarelleja
½
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
n.100
g
pekaanipähkinärouhetta
200
g
kantarellituorejuustoa
Päälle:
parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan, lisää suola ja paina kiehuvaan veteen spagetit niin, että ne painuvat kokonaan veden alle. Kypsymisaika n. 8 min. Valuta lopuksi lävikössä.
  2. Spagetin kiehuessa paista pannulla sienet ja sipulisilppu. Lisää pippuri, suola, pilkotut pähkinät ja tuorejuusto. Lisää seos keitetyn pastan joukkoon tai suurusta kastikkeeksi hiivaleipäjauhoilla.
  3. Tarjoile sellaisenaan tai esim. hyvän pihvin ja raikkaan salaatin kanssa.

VINKKI: Myöhemmin syksyllä voit korvata kantarellit suppilovahveroilla ja talvella viljellyillä sienillä. Saitko paljon kantarelleja? Kokeile myös ihanaa kanttarellipiirakkaa ja perinteistä kanttarellikastiketta!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.