Kantarelli-Cannellonit

Kantarelli-Cannellonit

Cannelloneista saa juhlavaa ruokaa. Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka on valmistettu durumvehnäjauhoista ja vedestä. Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä ne. Perinteisesti cannellonien sisään on laitettu jauhelihatäyte ja ne on paistettu uunissa esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä. Täytteeksi sopii  myös broileri-, kala-, sieni- tai kasvistäyte.

6-8:lle
1pktMyllyn Paras Cannelloneja
Kantarellikastike-täyte:
3dlryöpättyjä kantarelleja tai 2 l tuoreita kantarelleja
200gpakastesipulikuutioita tai 2 sipulia
3-4valkosipulinkynttä
1porkkana raasteena
2rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2-3dlvettä
1rklsienifondia
2-3rklmietoa salsakastiketta
½tlviherpippuria
1rklkirveliä
1rkloreganoa
100gjuustoraastetta
Päälle:
dlruokakermaa (1 tlk)
1tlktomaattimurskaa (400 g)
100gjuustoraastetta (parmesaani tai emmental)

Valmistusohje

Valmista kantarellikastike. Kuullota sipulisilppua hetki pannulla. Lisää joukkoon sienet ja raastettu porkkana. Paista hetki ja ripottele pinnalle vehnäjauhoja. Lisää vesi ja mausta mieleiseksi. Sekoita joukkoon lopuksi juustoraaste. Työnnä täyte putkien sisään veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket ja lado yhdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskeaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)