Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka on valmistettu durumvehnäjauhoista ja vedestä. Niistä saa juhlavaa ruokaa.

Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä ne. Perinteisesti cannellonien sisään on laitettu jauhelihatäyte ja ne on paistettu uunissa esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä.

Täytteeksi sopii  myös broileri-, kala-, sieni- tai kasvistäyte.

Ainekset 6-8:lle annosta

Kantarellikastike-täyte:
3
dl
ryöpättyjä kantarelleja tai 2 l tuoreita kantarelleja
200
g
pakastesipulikuutioita tai 2 sipulia
3-4
valkosipulinkynttä
1
porkkana raasteena
2-3
dl
vettä
1
rkl
sienifondia
2-3
rkl
mietoa salsakastiketta
½
tl
viherpippuria
1
rkl
kirveliä
1
rkl
oreganoa
100
g
juustoraastetta
Päälle:
dl
ruokakermaa (1 tlk)
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
100
g
juustoraastetta (parmesaani tai emmental)

Ohje

  1. Valmista kantarellikastike. Kuullota sipulisilppua hetki pannulla. Lisää joukkoon sienet ja raastettu porkkana. Paista hetki ja ripottele pinnalle vehnäjauhoja. Lisää vesi ja mausta mieleiseksi. Sekoita joukkoon lopuksi juustoraaste.
  2. Työnnä täyte putkien sisään veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket ja lado yhdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle.
  3. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskeaa.

VINKKI! Kokeile myös herkullista kantarellipiirakkaa ja perinteistä, ihanaa kanttarellikastiketta!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.