Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä.

Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket.

Perinteisesti Cannellonien sisään laitetaan jauhelihatäyte ja paistetaan esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä uunissa.

Täytteeksi sopii hyvin myös juusto-pinaattitäyte.

Katso video ohjeen alta, kuinka tätä pastaruokaa valmistetaan Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset 6-8:lle annosta

Ricotta-pinaattitäyte:
n.5
dl
ryöpättyä pinaattia tai nokkosta (tai 3 pss pakasteena)
1
iso purjosipuli
2
tlk
ricotta-juustoa (500 g)
1
dl
pestoa
suolaa, hienonnettua mustapippuria
1
rku
tuoretta basilikaa
Päälle:
1
tlk
(maustettua) tomaattimurskaa (400 g)
dl
ranskankermaa
100
g
parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Ryöppää pinaatit tai nokkoset kiehuvassa vedessä nopeasti. Puristele vesi pois. Kuullota hienonnettu purjosipuli. Sekoita em. ainekset yhdessä juuston kanssa, mausta pestolla, tarvittaessa suolalla, ja pippurilla sekä basilikasilpulla.
  2. Pursota täytettä putkien sisään, lado ne kahdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle. Levitä putkien päälle tomaattimurska, ranskankerma ja juustoraaste. Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.

VINKKI: Jos haluat, voit lisätä täytteeseen hienonnettua kinkkua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Valmistusvideot

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.