Ricotta-pinaattitäytteiset Cannellonit

Ricotta-pinaattitäytteiset Cannellonit

Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä. Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket. Perinteisesti Cannellonien sisään laitetaan jauhelihatäyte ja paistetaan esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä uunissa. Täytteeksi sopii hyvin myös juusto-pinaattitäyte.

Katso video ohjeen alta, kuinka tätä pastaruokaa valmistetaan Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

6-8:lle
1pktMyllyn Paras Cannelloneja (250 g)
Ricotta-pinaattitäyte:
n.5dlryöpättyä pinaattia tai nokkosta (tai 3 pss pakasteena)
1iso purjosipuli
2tlkricotta-juustoa (500 g)
1dlpestoa
suolaa, hienonnettua mustapippuria
1rkutuoretta basilikaa
Päälle:
1tlk(maustettua) tomaattimurskaa (400 g)
dlranskankermaa
100gparmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Ryöppää pinaatit tai nokkoset kiehuvassa vedessä nopeasti. Puristele vesi pois. Kuullota hienonnettu purjosipuli. Sekoita em. ainekset yhdessä juuston kanssa, mausta pestolla, tarvittaessa suolalla, ja pippurilla sekä basilikasilpulla. Pursota täytettä putkien sisään, lado ne kahdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle. Levitä putkien päälle tomaattimurska, ranskankerma ja juustoraaste. Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.

VINKKI: Jos haluat, voit lisätä täytteeseen hienonnettua kinkkua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Videolla näyttää siltä että täytettä jäi reilusti yli. Onko reseptin täyte mitoitettu oikein suhteessa canneloneihin?
Reseptin mittasuhteet ovat oikein. Terveisin, Kuluttajaneuvonta