• Tämä resepti sijoittui kolmanneksi Myllyn Paras pastaresepti 2013 -kilpailussa!

Ainekset annosta

Kasviscannellonit:
1
kesäkurpitsa
½
munakoisoa
3
tomaattia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
vastajauhettua mustapippuria
merisuolaa
timjamia
oliiviöljyä paistamiseen
200
g
mustaleimaista emmentalia
Béchamel-kastike:
50
g
voita
7
dl
maitoa
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

Ohje

  1. Kasviscannellonit: Itketä kesäkurpitsa ja munakoiso nesteen vähentämiseksi eli leikkaa ne viipaleiksi, ripottele päälle suolaa ja anna olla kunnes niistä on irronnut nestettä. Pyyhi viipaleet talouspaperilla kuiviksi. Kalttaa tomaatit, kuori ja kuutio ne. Kuutioi kesäkurpitsa, munakoiso ja pilko sipuli.

  2. Kuumenna öljy pannussa, kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatit. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Raasta juusto ja lisää puolet siitä kasvispaistokseen. Sekoita.

  3. Béchamel-kastike: Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita jauhot huolellisesti. Anna kiehahtaa, älä ruskista. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen, anna kiehua 5-10 koko ajan sekoittaen. Mausta kastike pippurilla, suolalla ja muskottipähkinällä.

  4. Täytä cannellonit paistoksella käyttäen apuna teelusikkaa ja veistä. Kaada kastike tasaisesti cannellonien päälle. Ripottele loput juustoraasteesta kastikkeen päälle. Paista 225 °C uunissa 30 minuuttia.

Resepti:
Ari Mäkelä, Äijäruokaa-blogi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.