• Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä. 
  • Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket. 
  • Perinteisesti Cannellonien sisään laitetaan jauhelihatäyte ja paistetaan esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä uunissa. 
  • Täytteeksi sopivat myös broileri-, kala- tai kasvistäytteet, joista viimeksi mainitulle idea tässä.

Ainekset 6-8:lle annosta

Kasviskastike-täyte:
n.7
dl
kasvisraastetta (kesäkurpitsaa, porkkanaa, punajuurta, retikkaa, fenkolia)
n.5
dl
puhdistettuja sieniä, esim. kantarelleja
3
kesäsipulia
2-3
dl
kasvislientä (vettä + 1 rkl kasvis- tai sienifondia)
½
dl
pinjansiemeniä
n.2
rkl
pestoa
½
dl
hienonnettua tuoretta kirveliä tai rakuunaa
1
rkl
tuoretta basilikaa
200
g
raejuustoa tai (kantarelli)tuorejuustoa
Päälle:
1
tlk
(maustettua) tomaattimurskaa (400 g)
1
dl
kevytkermaa (5%)
50
g
kevytjuustoraastetta

Ohje

  1. Valmista kasvis-sienikastike. Kuullota kasvisraastetta, sieniä ja sipulisilppua pannulla. Ripottele pinnalle tummia vehnäjauhoja. Lisää neste ja mausta mieleiseksi. Sekoita joukkoon lopuksi juusto.

  2. Työnnä täyte putkien sisään veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket ja lado yhdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle. Levitä putkien päälle tomaattimurska, kevytkerma ja juusto.

  3. Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.

VINKKI: Jos sinulla ei ole sieniä, voit käyttää tuplamäärän erilaisia kasviksia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.