Kesän Kasvis-Cannellonit

Kesän Kasvis-Cannellonit

Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä.  Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket.  Perinteisesti Cannellonien sisään laitetaan jauhelihatäyte ja paistetaan esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä uunissa.  Täytteeksi sopivat myös broileri-, kala- tai kasvistäytteet, joista viimeksi mainitulle idea tässä.

6-8:lle
1pktMyllyn Paras Cannelloneja
Kasviskastike-täyte:
n.7dlkasvisraastetta (kesäkurpitsaa, porkkanaa, punajuurta, retikkaa, fenkolia)
n.5dlpuhdistettuja sieniä, esim. kantarelleja
3kesäsipulia
3rklMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
2-3dlkasvislientä (vettä + 1 rkl kasvis- tai sienifondia)
½dlpinjansiemeniä
n.2rklpestoa
½dlhienonnettua tuoretta kirveliä tai rakuunaa
1rkltuoretta basilikaa
200graejuustoa tai (kantarelli)tuorejuustoa
Päälle:
1tlk(maustettua) tomaattimurskaa (400 g)
1dlkevytkermaa (5%)
50gkevytjuustoraastetta

Valmistusohje

Valmista kasvis-sienikastike. Kuullota kasvisraastetta, sieniä ja sipulisilppua pannulla. Ripottele pinnalle tummia vehnäjauhoja. Lisää neste ja mausta mieleiseksi. Sekoita joukkoon lopuksi juusto. Työnnä täyte putkien sisään veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket ja lado yhdeksi kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle. Levitä putkien päälle tomaattimurska, kevytkerma ja juusto. Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.

VINKKI: Jos sinulla ei ole sieniä, voit käyttää tuplamäärän erilaisia kasviksia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)