Kantarellikastike/muhennos

Kantarellikastikemuhennos
4:lle
1-1½lpuhdistettuja kantarelleja
2rklpullomargariinia tai voita
1-2sipulia
1rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3-4dlruokakermaa tai vastaavaa (rasvaa 5-15%)
suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
vähän persiljaa tai sipulinvartta

Valmistusohje

Paloittele kantarellit isoon pannuun ja paista hetki omassa liemessään niin neste haihtuu. Lisää rasva ja silputtu sipuli ja jatka paistamista kunnes sipuli on pehmeää. Ripottele joukkoon jauhot, kiehauta sekoittaen ja lisää sekaan ruokakerma. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia tai pidempäänkin. Voit kaataa kastikkeen tässä vaiheessa kasariin, niin haihtuminen ei ole niin suurta. Mausta kastike ja ripottele pinnalle vähän silputtua persiljaa tai sipulinvartta. Kantarellikastike maistuu parhaalta hyvien perunoiden, ruisleivän ja kevyesti suolalla, sokerilla, tillillä ja etikalla maustettujen kurkkuviipaleiden kera. Sienethän maistuvat erittäin hyviltä myös pastan kanssa. Jos kotona ei ole hyviä perunoita, tarjoa kantarellikastike vähän ohuempana esim. Myllyn Paras Putkispagetin kanssa. Kantarelli- tai muu sienikastike maistuu aina myös grillatun tai paistetun lihan, kalan tai broilerin kera.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)