• Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka on valmistettu durumvehnäjauhosta. Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä ne.
  • Perinteisesti cannellonien sisään tulee jauhelihatäyte, ja ne paistetaan uunissa esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä. Lopputuloksena on lasagnetyyppinen ruoka.

Ainekset iso laakea uunivuoallinen, 5–6 annosta

Jauhelihatäyte:
400
g
naudan jauhelihaa
200
g
pakastesipulikuutioita (tai 2 sipulia)
3–4
valkosipulinkynttä
2–3
porkkanaa
2–3
dl
vettä
1
lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2–3
rkl
mietoa salsakastiketta
½
tl
valkopippuria
1
rkl
oreganoa
1
rkl
basilikaa
100
g
juustoraastetta
Päälle:
dl
ruokakermaa
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
100
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat sekä vesi ja mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita.
  2. Täytä kaikki putket ja lado ne isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.
  3. Kaada putkien päälle ruokakerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20–30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin väristä.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä naudan jauhelihan tilalla broilerin tai lohen jauhelihaa. Käytä tällöin kana- tai kalaliemikuutioita tai -fondia.

Saat cannelloneista kauniita annoksia (esim. alkuruoaksi), kun paistat täytetyt rullat erillään toisistaan laakeassa vuoassa tai uunipellillä leivinpaperin päällä ja valelet niitä alussa ja paiston aikana ruokakermalla ja tomaattikastikkeella. Kokoa kypsistä rullista näyttävä annos ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.