Herkkucannellonit

Herkkucannellonit

Katso video ohjeen alta!

Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria putkia, jotka on valmistettu durumvehnäjauhosta ja vedestä. Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä ne. Perinteisesti cannellonien sisään tulee jauhelihatäyte, ja ne paistetaan uunissa esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä. Maistuu lasagnetyyppiseltä ruoalta, mutta on hieman hienompaa tarjottavaa, sillä tämän ruoan tekemiseen menee aikaa ja vaivaa - "slow food" - viikonlopuksi yhdessä tekemistä! Täytteeksi sopivat myös jauhetusta broilerista, kalasta tai kasviksista tehty täyte. Samoilla kastikkeilla voi tehdä lasagnelevyistä lasagnen (lisäksi voi käyttää siihen maitokastiketta). 

iso laakea uunivuoallinen, 5-6:lle
1pktMyllyn Paras Cannelloneja
Jauhelihakastike-täyte:
500gjauhelihaa
200gpakastesipulikuutioita (tai 2 sipulia)
3-4valkosipulinkynttä
1porkkana raasteena
2-3dlvettä
1lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2-3rklmietoa salsakastiketta (vahvaa vähemmän)
½tlvalkopippuria
1rkloreganoa
1rklbasilikaa
100gjuustoraastetta
Päälle:
dlruoanvalmistuskermaa (1 tlk)
1tlktomaattimurskaa (400 g)
50-100gjuustoraastetta

Valmistusohje

Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi ja mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita. Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä jauhelihan tilalla broilerinjauhelihaa tai jauhettua kalaa. Käytä tällöin kana- tai kalaliemikuutioita tai fondia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (30)

Itse ympäröin nuo pötkylät kumilenkillä yhteen täytön ajaksi. Näin kastikkeen voi vain kaataa keskelle ja se löytää tiensä sisään lähes itsestään.
Jauhelihakastike kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Cannelonien täyttö on helppoa, kun kastike on jääkaappikylmää.
Meillä käytetään tuorepastaa (ohje myös Myllyn Parhaan resepteistä). Parempaa tulee kuin "valmisputkista". Suosittelen lämpimästi!
Itsekin teen "makaroonimössöä" näillä aineksilla. Korvaan cannelonit simpukkapastalla. Cannelloneilla tulee kaikista herkullisinta, mutta harvoin on kärsivällisyyttä niiden kasaamiseen. Vinkki kasaamiseen: jäähdytä täyte todella hyvin ennen kuin aloitat täytön!
Kannattaa kokeilla samalla reseptillä lasagne-levyistä. Paljon nopeampaa ja parempaa kuin perinteinen lasagne ja jos aikaa ei käytä canneloni-putkien täyttämiseen, tekeminen on nopeaa. Yksi perheemme kestosuosikeista!
Ihana ruoka! Nams...
Superhyviä tuli! :-D Tehdään näitä usein kotona, meidän perheen lemppariruokia! :-)
Ai valkosipuli, oregano ja basilika ei kuulu italialaiseen ruokaan..... Hhmmm...
Valkosipuli, oregano ja basilika juuri sopivatkin tähän!!! Namskis! Itse laitan koko tölkin salsaa jauhelihakastikkeen sekaan. Ja haudutan pitkään niin maku tiivistyy.
Muuten hyvä, mutta mielestäni valkosipulit ja oregano ja basilika eivät oikein kuulu tähän ruokaan.

Pages