Maissi-jauheliha Cannellonit

Maissi-jauheliha cannelonit
  • Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria pastaputkia, jotka on valmistettu durumvehnäjauhosta ja vedestä ja jotka valmistetaan ruoaksi täyttämällä putket.
  • Perinteisesti cannellonien sisään tulee jauhelihatäyte, ja ne paistetaan uunissa esim. tomaattijuustokastikkeella peitettynä.
  • Maistuu lasagnetyyppiseltä ruoalta, mutta on hieman hienompaa tarjottavaa.
  • Täytteeksi sopivat myös jauhetusta broilerista, kalasta tai kasviksista tehty täyte.
iso laakea uunivuoallinen, 5-6:lle
1pktMyllyn Paras Cannelloneja
Jauhelihakastike-täyte:
400gjauhelihaa
200gpakastesipulikuutioita (tai 2 sipulia)
n.4valkosipulinkynttä
400gmakeaa pakastemaissia
2-3dlvettä
1lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2-3rklmangochutney tmv.
½tlmustapippuria
1rkloreganoa
1rklbasilikaa
100gjuustoraastetta
Päälle:
dlruoanvalmistuskermaa (1 tlk)
1tlk(valkosipuli)tomaattimurskaa (400 g)
50-100gjuustoraastetta

Valmistusohje

Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, maissit, vesi ja mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita. Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne yksitellen isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.

Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä jauhelihan tilalla broilerinjauhelihaa tai jauhettua kalaa. Käytä tällöin kana- tai kalaliemikuutioita tai fondia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)