Kantarellipiirakka

Kantarellipiirakka
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Sienitäyte:
1rklmargariinia tai öljyä
½ltuoreita kantarelleja (=1-1½ dl keitettynä tai n. ⅓-⅖ dl kuivattuna)
1-2sipulia varsineen
1tlmineraalisuolaa, mustapippuria ja rakuunaa
1dlpieniä kapriksia
100gkantarellituorejuustoa
2dlsipulinmakuista hapan(ruoka)kermaa
2munaa

Valmistusohje

Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Lisää mausteet, kaprikset ja tuorejuusto. Sekoita kermavalmiste ja munat. Levitä pohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.

Vinkki: Voit käyttää kapristen tilalla tuntemiasi luonnon yrttejä: esim. pientä nokkosta tai puna- tai valkoapilaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Herkullinen resepti, jos ymmärtää jättää mineraalisuolan pois. Muuten tulee hurjan suolainen viritys. Suolaa on riittävästi kapriksissa, juustossa ja sipulikermassa.