Tässä reseptissä porkkana ja kesäkurpitsa tuovat pihveihin lisäväriä ja mehevyyttä.

Katso myös Lindströmin pihvien ja sienikastikkeen resepti ja suosittu klassisten jauhelihapihvien resepti!

Ainekset 4:lle annosta

400
g
jauhelihaa
1
sipuli
1
porkkana
n.½
kesäkurpitsa
1
muna
1-2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
n.1
dl
hienonnettua persiljaa, ruohosipulia tai ½ dl muita yrttejä

Ohje

  1. Raasta sipuli ja porkkana hienoksi. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja poista pehmeä keskiosa lusikalla kovertaen. Raasta kesäkurpitsa sen jälkeen vähän karkeammaksi raasteeksi. Sekoita kulhossa jauheliha, muna ja mausteet hyvin keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

  2. Muotoile kostutetuin käsin pihvejä ja paista ne miedohkolla lämmöllä paistinpannussa välillä kääntäen. Voit nostaa nokareen mureketaikinaa myös lettupannuun ja painella taikinan litteäksi. Uunissa 225-asteessa pihvit kypsyvät n. 15 minuutissa. Jauhelihakasvispihvit maistuvat perunamuusin (pakastemuusiaineksesta tähän aikaan vuodesta), Myllyn Paras Basmati Riisin ja/tai salaatin kera.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.