Jauhelihapihvit ja veneperunat

Myllyn Paras

Tällä ohjeella valmistat maukkaan aterian, joka rakentuu veneperunoista ja pavuilla maustetuista jauhelihapihveistä. Jos pavut eivät ole sinun juttusi, kannattaa kokeilla supersuosittuja klassisia jauhelihapihvejä.

3-4:lle
4-5rklMyllyn Paras Korppujauhoja
dllihalientä
1iso sipuli raastettuna
150gpakastepapuja silputtuna
2-3rklkuivattua, hienonnettua persiljaa (tai 1 dl tuoretta silppua)
1tlsuolaa
mustapippuria myllystä tai jauhelihamaustetta
1muna
400gvähärasvaista jauhelihaa
Veneperunat:
6hyvin pestyä soikeaa perunaa
vähän öljyä
1tltimjamia tai oreganoa

Valmistusohje

Leikkaa perunat pitkittäin 4-6 osaan ja nosta leivinpaperin päälle uunipannulle. Pirskota päälle vähän öljyä ja mausta yrtillä, sekoita. Nosta uunipannu 225-asteeseen uunin keskiosaan ja paista perunoita yksinään noin 15 minuuttia.

Valmista sillä aikaa pihvit. Kaada lihaliemi ja korppujauhot kulhoon ja anna niiden turvota hetken aikaa. Raasta sipuli ja sekoita se, pavut, mausteet ja muna turvonneiden korppujauhojen joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon jauheliha. Muotoile taikina 6-8 litteäksi pihviksi ja lisää ne uunipannulle, kun perunat ovat kypsyneet 15 minuuttia.

Jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäkkeeksi maustekurkulla ja hyvällä öljyllä höystettyä salaattia.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Nopea ja aika täyttävä ruoka