Tässä ohjeessa jauhelihapihvitaikinaan on käytetty perinteisen korppujauhon sijaan leseitä. Ne sopivatkin jauhelihapohjaiseen taikinaan mainiosti.

Jos mielesi tekee jauhelihapihvejä, eikä kaapistasi löydy leseitä, kannattaa tehdä supersuosittuja klassisia jauhelihapihvejä.

Ainekset n. 3:lle annosta

1
iso sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
1
dl
ruokakermaa tai vastaavaa kasvirasvapohjaista tuotetta
400
g
vähärasvaista jauhelihaa
1
muna
1-2
tl
yrttiseosta
mustapippuri
½-1
tl
suolaa
Lisäksi:
perunamuusiaineet, maustekurkkua

Ohje

  1. Silppua sipuli ja nosta se kulhoon ja sekoita joukkoon öljy. Kypsennä mikrossa n. 1 minuutti tai kuullota pannulla, anna jäähtyä. Kaada leseet ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna turvota.

  2. Lisää aluksi osa kermasta ja lisää enemmän, jos leseet imevät. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Painele vedellä kostutetuin käsin tai lusikalla mureketaikinasta 3 isoa tai 6 pienempää litteää pihviä.

  3. Paista hetki molemmilta puolilta kuumalla pannulla ja anna sen jälkeen kypsyä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

  4. Valmista muusi jauhoisista perunoista tai käytä esim. pakastemuusiainesta. Sekoita valmiin muusin joukkoon 2-3 rkl silputtua maustekurkkua. Tarjoa lisäksi keitettyjä porkkana- tai lanttukuutioita.

VINKKI! Kokeile myös klassista, supersuosittua lihapulla-reseptiämme!

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.