Jauhelihapihvit ja maustekurkkuperunamuusi

Myllyn Paras

Tässä ohjeessa jauhelihapihvitaikinaan on käytetty perinteisen korppujauhon sijaan leseitä. Ne sopivatkin jauhelihapohjaiseen taikinaan mainiosti.

Jos mielesi tekee jauhelihapihvejä, eikä kaapistasi löydy leseitä, kannattaa tehdä supersuosittuja klassisia jauhelihapihvejä.

n. 3:lle
1iso sipuli
1rklrypsiöljyä
3/4dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
1dlruokakermaa tai vastaavaa kasvirasvapohjaista tuotetta
400gvähärasvaista jauhelihaa
1muna
1-2tlyrttiseosta
mustapippuri
½-1tlsuolaa
Lisäksi:
perunamuusiaineet, maustekurkkua

Valmistusohje

Silppua sipuli ja nosta se kulhoon ja sekoita joukkoon öljy. Kypsennä mikrossa n. 1 minuutti tai kuullota pannulla, anna jäähtyä. Kaada leseet ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna turvota.

Lisää aluksi osa kermasta ja lisää enemmän, jos leseet imevät. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Painele vedellä kostutetuin käsin tai lusikalla mureketaikinasta 3 isoa tai 6 pienempää litteää pihviä.

Paista hetki molemmilta puolilta kuumalla pannulla ja anna sen jälkeen kypsyä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Valmista muusi jauhoisista perunoista tai käytä esim. pakastemuusiainesta. Sekoita valmiin muusin joukkoon 2-3 rkl silputtua maustekurkkua. Tarjoa lisäksi keitettyjä porkkana- tai lanttukuutioita.

VINKKI! Kokeile myös klassista, supersuosittua lihapulla-reseptiämme!

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)