Lihapullat

lihapullat
  • Lihapullat ovat suomalaisten klassikkoruokaa. Lihapullat ovat kuuluneet arkiruokiin, pitojen seisoviin pöytiin ja lastenjuhlien ”siilin” cocktail-tikkuihin jo vuosikymmenien ajan ja myöhemmin niistä on tullut myös brunssien vakiokalustoa.
  • Lihapullat voit paistaa pannulla tai uunissa. Pannulla paistaen lihapullista tulee ihanan rapeita, mutta rasvaa toki kuluu enemmän. Uunissa paistetut lihapullat ovatkin pannulla paistettuja terveellisempiä. Monen mielestä lihapullat pysyvät uunissa paistamalla myös helpommin koossa kuin paistinpannussa paistaen.
  • Jos perinteiset lihapullat kyllästyttävät, kokeile pestolihapullia: Lisää vain taikinaan 1/2 dl punaista tai vihreää pestoa ja valmista lihapullat muuten tavalliseen tapaan.
  • Myös Välimeren lihapullat tuovat vaihtelua tavallisiin lihapulliin ja sopivat mahtavasti esimerkiksi juhlien seisovaan pöytään. Välimeren lihapullat saat tehtyä helposti, kun lisäät perustaikinaan 100 g fetajuustoa ja 2 tl kuivattua basilikaa.
4-5:lle, n. 25 lihapullaa
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
2dlkermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1muna
400gjauhelihaa
3-4valkosipulinkynttä
½-1dltuoretta yrttisilppua, esim. oregano
dlpestokastiketta)
Lisäksi taikinaan:
1sipuli
1tlsuolaa
tai
1pssipulikeittoainesta
1dlvettä

Valmistusohje

Sekoita korppujauhot kermaviiliin tai jogurttiin, lisää muna ja jauheliha. Sekoita taikinaan hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputut yrtit sekä halutessa pestokastike.

Lisää silputtu sipuli ja suola tai käytä sipulikeittoaineksia, joita olet turvottanut vedessä n. 5 minuuttia.

Muotoile mureketaikinasta vedellä kostutetuin käsin pyöryköitä.

Kypsennä pyörykät paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.

VINKKI! Tarjoa lihapullat perunoiden ja puolukkahillon tai vaihtoehtoisesti pastan ja tomaattikastikkeen kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)