Grillatut raparperit pekoni-taikinakäärössä

Grillatut raparperit pekoni-taikinakäärössä
20 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Raparperin pikantti kirpeys ja pekonin suolaisuus istuvat hyvin yhteen, tukevuutta tarjottaville tuo ruis- tai lehtitaikina.
  • Raparperit kannattaa sokeroida ennen kuin niiden ympärille kietoo pekoni- ja taikinanauhoja, sillä sokerin avulla nauhat pysyvät paikoillaan.
  • Taikinalevyt on maustettu tässä chilillä, joka antaa potkua muuten neutraalille taikinaosuudelle.
  • Muista nipistää taikinakierteet ja pekonit hyvin kiinni toisiinsa niin, että ”raparperivartaat” eivät aukea käänneltäessä grillissä.
  • Vaikka raaka-aineissa itsessään on rasvaa, öljyä vartaat ennen grillausta, jotta ne eivät tartu kiinni grilliin.
10 kpl
3-4paksua, pitkää raparperivartta
1-2rklsokeria
170gAmerikan pekonisuikaleita (10 kpl)
½pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä
chilijauhetta
Pinnalle:
2rklrypsiöljyä

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja sulata pakkauksen ohjeen mukaan. Kun taikina on lähes sulaa, laita grilli kuumenemaan.

Kuori raparperit ohuesti vetäen terävällä pikkuveitsellä kuoret irti. Leikkaa varret 15 cm pätkiksi.

Leikkaa 1 taikinalevy kolmeksi pitkäksi suikaleeksi ja venytä niitä vielä hieman pidemmiksi (n. 25 cm). Tee tällä tavalla yhteensä 10 taikinasuikaletta. Ripottele suikaleille chilijauhetta makusi mukaan.

Ota pekonisuikaleet esille. Laita aina yhdelle pitkälle pekonisuikaleelle puolittain sen päälle pitkä taikinasuikale. Kierrä nämä 2 suikaletta yhtenä nippuna raparperivarren ympärille, nipistä kierteen alussa ja lopussa taikinan avulla päät hyvin kiinni niin, että taikina tai pekoni ei jää repsottamaan. Tee näin kaikki 10 ”raparperivarrasta”. 

Sivele kierteet kauttaaltaan öljyllä. Grillaa kierteitä grillissä tai uunin grillivastuksella. Kääntele kierteitä välillä metallisella lastalla, grillaa noin 3+3+3 min eri puolilta kierrettä. Voit käyttää grillin suojana halutessasi kuumennettua grilliparilaa tai öljyttyä folioalustaa.

Nauti muun grilliruoan, esim. makkaran tai pihvien kanssa hapokkaana herkkuna. Grillatut raparperit pekoni-taikinakäärössä toimivat pienempään nälkään myös sellaisenaan raikkaan feta- tms. juustosalaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)