Juures-Cannellonit

Juures-Cannellonit

Tämän vuoden 2016 alussa olen innostunut käyttämään juureksia ruoanvalmistuksessa. Olen leiponut juuresleipää ja punajuuri-tattarisämpylöitä, tehnyt juurespihvejä suurimopohjaan ja tehnyt ruokaisaa juurespannaria, jopa Tarte Tatinin tein juureksista. Juuressose on tosi helppoa tehdä itse keittämällä ja soseuttamalla halutut juurekset, esim. porkkana, punajuuri, palsternakka, juuriselleri, bataatti, lanttu ja retikka sopivat. Toki kätevää on käyttää valmista sosetta, esim. Pirkan eri soseita olen kokeillut.

Näitä Juures-Canneloneja söimme tyttäreni ja 2 poikani sekä nuoremman pojan tyttöystävän kanssa. Tein Juures-Cannelloneja kahdella eri versioilla: toiseen lisäsin juuressoseen kikherneitä tai toiseen paistijauhelihaa. Valkosipulia käytin jopa hieman runsaammin kuin uskalsin tähän viralliseen ohjeen laittaa. Nuoret pitivät mausteisuudesta ja varsinkin tytöt kikherne-vaihtoehdosta.

Kikherneet

Nuorin poikani epäili, että tässä ruoassa on kova työ, jos juurekset pitää keittää ja tehdä ruoka ihan juureksista alkaen. Ehkäpä siinä on juuri tämä sukupolvien välinen kuilu! Nuoret eivät liene opiskelijatalouksissaan keittäneet juureksia ruoaksi ilmeisemmin ”juurikaan” ikinä. Toista olisi ollut, jos olisin keskustellut asiasta äitini kanssa. No onneksi ovat vaihtoehtona valmiit juuressoseet, jos se on kynnys. Tosin juurekset kyllä kypsyvät ihan itsestään niin iisisti kiehuvassa vedessä. Lisäksi monilla nuorilla on smoothiemikseri, jolla voi helposti soseuttaa kuoritut ja keitetyt juurekset.

Sose

Joka tapauksessa ruoka sai nuorisoraadissa oikein suuret tykkäykset, kannattaa siis kokeilla!

Annoksesta syntyy 1 iso laakea uunivuoallinen Cannelloneja ja ruoka riittää 4-6:lle

 

Juures-Cannellonit

 

Juures-Cannellonit

Katso resepti.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.